Το Civic Type R στο θρόνο του Nurburgring (VIDEO update)

Με χρόνο 7’ 50,63”, το νέο Type R ανακηρύσσεται στο ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής που έχει γυρίσει ποτέ στο ναό της Πράσινης Κόλασης

  • -
  • -

Update: Ανεβάσαμε και το νέο video (το 1ο που βλέπετε) από το ρεκόρ του νέου Civic Type R στο Nurburgring, ύστερα από τις αντιδράσεις που πυροδότησε το πρώτο με το κόψιμο της εικόνας στην τελευταία στροφή.


Ανακοινώνοντας ότι το νέο Civic Type R των 310 ίππων έσπασε το ρεκόρ γύρου των προσθιοκίνητων παραγωγής στο ’Ring, η Honda ρίχνει όχι λάδι αλλά βενζίνη στη φωτιά που άναψαν τα Renault Megane RS Trophy και Seat Leon Cupra 280.

Το Civic που γύρισε σε 7 λεπτά και 50,63 δευτερόλεπτα τον περασμένο Μάιο ήταν ένα πρωτότυπο στη φάση των δοκιμών εξέλιξης, απόλυτα όμως σύμφωνο με τις προδιαγραφές παραγωγής σε όλα του τα μηχανικά μέρη. Η μόνη διαφορά έγκειται στην αφαίρεση του κλιματιστικού, του καθίσματος του συνοδηγού και του ηχοσυστήματος, ώστε να ισοσκελιστεί το βάρος που προσέθεσε ένα roll cage που τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Οι δοκιμές κατά τις οποίες έγινε το ρεκόρ ήταν για την τελειοποίηση των ελαστικών του αυτοκινήτου, τα οποία ωστόσο ήταν απολύτως πολιτικών προδιαγραφών. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι αρχικά η Honda ανέβασε ένα video που στην τελευταία στροφή (στο 7' 58") το Type R έχει υπερβολική ταχύτητα εισόδου και έντονη υποστροφή που θα μπορούσε να εξελιχθεί μέχρι και σε έξοδο. Σε αυτό το σημείο το video κόβεται και συνεχίζει με πλάνο που είναι ξεκάθαρα από άλλο γύρο. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις η Honda ανέβασε νέο video που φαίνεται να είναι ακριβώς το ίδιο, χωρίς όμως κανένα κόψιμο. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αποδείξει ότι ο χρόνος είναι απόλυτα νόμιμος και αληθινός, η Honda έχει δεσμευτεί να επαναλάβει το εγχείρημα με ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε το στήσιμο, τον ήχο και τις επιδόσεις του νέου Type R, αλλά και την προσπάθεια του πιλότου, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...