Ανανεωμένο Peugeot 208 facelift στη Γενεύη

Στις 4 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης το ανανεωμένο Peugeot 208, το οποίο θα φέρει 11 μηχανικά σύνολα

  • -
  • -

Το φρέσκο supermini έχει ελάχιστα επανασχεδιαστεί στο εμπρός τμήμα του μοντέλου, με τις διαφορές να εντοπίζονται κυρίως στον προφυλακτήρα, στα εμπρός φανάρια, στη γρίλια της μάσκας και στα προβολάκια ομίχλης. Στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί φανάρια τύπου 3D LED και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ποικιλία χρωμάτων στην παλέτα του ανανεωμένου 208.

Στο εσωτερικό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει δερμάτινο τιμόνι, νέο υλικό του ταμπλό, ειδικές  17 ιντσών ζάντες αλουμινίου και δίχρωμο δερμάτινο σαλόνι (μαύρο-κόκκινο). Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών στον ρόλο του συστήματος infotainment, που εκτός από τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και USB προσφέρει και το MirrorScreen, που «μεταφέρει» την οθόνη του smartphone σου στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Η έκδοση GTi 30th Anniversary θα διατίθεται πλέον στην γκάμα του μικρού μοντέλου ως GTi by PEUGEOT Sport, το οποίο είναι πιο χαμηλωμένο λόγω της νέας σπορ ανάρτησης, φαρδύτερο και πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες. Εξωτερικά χρησιμοποιείται η ματ απόχρωση, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονται μπάκετ καθίσματα. Κάτω από το καπό παραμένει ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας (THP) των 208 ίππων.

Συνεχίζοντας με τα μηχανικά σύνολο του 208 facelift, υπάρχει μία ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, ο 1.6 Blue HDi προσφέρεται με 75 και 100 ίππους και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ των 120 PS με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Όσον αφορά στους βενζινοκινητήρες, εφοδιάζεται με τον νέο 1,2 lt τούρμπο κινητήρα των 110 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο και 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου 208 θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου 2015 με την κατασκευή του supermini μοντέλου να πραγματοποιείται στην Γαλλία και Σλοβακία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...