Ανανέωση για την 3άρα της BMW

Φτάνοντας στη μέση του κύκλου ζωής της, η μεσαία BMW θα δεχτεί ένα φρεσκάρισμα το καλοκαίρι

  • -
  • -

Θα μπορούσες να πεις ότι η τελευταία γενιά της Σειράς 3 (F30) είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Ωστόσο, για να συνεχίσει να ισχύει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσής της. Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και την καμπίνα ναι μεν θα περιορίζονται σε λεπτομέρειες για εξασκημένο μάτι, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη υπάρχουν αρκετά νέα.

Βασικότερα όλων –και πιο ενδιαφέροντα για την αγορά μας- είναι η τοποθέτηση των νέων 3κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου 1,5 λίτρων κάτω από το καπό των 316i και 316d αντίστοιχα. Προαιρετικά, θα συνεργάζονται με το εξαιρετικό 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της εταιρείας. Αν και έχει επιβεβαιωθεί μια ισχυρότερη έκδοση του μοτέρ βενζίνης, δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί στην 3άρα.

Ενδιαφέρον θα έχει και η 320d Efficient Dynamics που θα πέσει κάτω από 100 g CO2/km στην αυτόματη έκδοση, ώστε να αντιμετωπίσει το σκληρό ανταγωνισμό της. Εντυπωσιακή τέλος είναι και η εξαιρετικά οικονομική και αποδοτική Plug-in Hybrid έκδοση που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ActiveHybrid3. Θα έχει επιδόσεις αντίστοιχες με την 328i δηλαδή 0-100 km/h κάτω από 6 sec, μόνο που σύμφωνα με την εταιρεία θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 1,9 lt/100 km, με εκπομπές CO2 μόλις 50 g/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...