Η ευρωπαϊκή έκδοση του Mazda 2

Η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Mazda 2 έχει παρουσιαστεί, προσφέροντας έναν αέρα ανανέωσης για το supermini μοντέλο

  • -
  • -

Την πρώτη φορά που πήραμε μία γεύση από την νέα γενιά Mazda 2 ήταν στο Σαλόνι της Γενεύης (2014), όπου και παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Hazumi. Έχοντας αποκομίσει αρκετά θετικά σχόλια, η ιαπωνική φίρμα προχώρησε τελικά στην κατασκευή του μοντέλου παραγωγής.

Το νέο Mazda 2 αποτελεί ένα από τα μοντέλα της εταιρείας, που υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO – Soul of Motion. Έχοντας κερδίσει βραβεία σχεδιασμού άλλων μοντέλων της εταιρείας, ο "πήχης" της αισθητικής είναι αρκετά υψηλός. Ωστόσο, η Mazda κατάφερε να σχεδιάσει ακόμα ένα ελκυστικό –αισθητικά- μοντέλο και με δυναμικές γραμμές, πετυχαίνοντας την «κίνηση ενός στατικού θέματος». Οι διαστάσεις του μικρού μοντέλου έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του και συγκεκριμένα είναι 4.070 mm, 1.730 mm και 1.450 mm (ΜxΠxΥ), ενώ το μεταξόνιο είναι 2.585 mm.

Στο εσωτερικό η λιτή και σχεδόν σπαρτιάτικη στιλιστική υλοποίηση είναι μια συνταγή που οι Ιάπωνες δεν επιθυμούν να αλλάξουν, χωρίς όμως να είναι εις βάρος της εργονομίας. Ακόμα, μαζί με την αύξηση του μεταξονίου, αυξήθηκε και η άνεση στην καμπίνα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ βοηθάει ιδιαίτερα η σχεδίαση και λεπτή κατασκευή των εμπρόσθιων καθισμάτων.

Κάτω από το καπό η σημαντική είδηση για το Mazda 2 αφορά τον πετρελαιοκινητήρα Skyactiv-D των 1,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ 105 ίππους και 220 Nm ροπής να αποδίδονται μεταξύ 1.400 και 3.200 rpm. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και σημειώνει το 0-100 σε 10,1 sec. Η μέση κατανάλωση του supermini μοντέλου είναι στα 3,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 89 gr/km μιας και πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 6.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...