Monte Carlo 2015: Θριάμβευσε ο Ogier

Ο Sebastien Ogier άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2015

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2015 ξεκίνησε από τις… γλιστερές ειδικές διαδρομές των Γαλλικών Άλπεων και με τον Sebastien Ogier να κερδίζει την 3η νίκη του στο ράλι του Monte Carlo. Ο -δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για να απειλήσει τον Sebastien Loeb, ο οποίος ξεχώρισε έως την 7η ειδική διαδρομή.

Ωστόσο, η κατάταξη άλλαξε όταν ο πολυπρωταθλητής χτύπησε το Citroen DS3 του σε τοίχο με αποτέλεσμα ο Sebastien Ogier να σκαρφαλώνει στον πίνακα, σημειώνοντας καλούς χρόνος ανά ειδική διαδρομή. Ταυτόχρονα ο Ogier αντιμετώπισε άξια την πίεση του teammate του, Jari-Matti Latvala, ο οποίος όμως δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από το να πλασαριστεί 58 sec αργότερα από τον νικητή.

Ακόμα ένας άτυχος του ράλλυ κρίνεται και ο Robert Kubica. Ο Πολωνός σημείωσε καλή αρχή, αλλά η δυσλειτουργία στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου του δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης έχουν καταλάβει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της VW Motorsport ( 3ος ο Andreas Mikkelsen), ενώ την 6άδα ολοκληρώνουν οι Mads Ostberg, Thierry Neuville και Daniel Sordo αντίστοιχα.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Monte Carlo έχει ως εξής:

Θέση

Οδηγός

Ομάδα

Αυτοκίνητο

Χρόνος

1

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

3h36m40.2s

2

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

+58.0s

3

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Motorsport II

Volkswagen

+2m12.3s

4

Mads Ostberg

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

+2m43.6s

5

Thierry Neuville

Hyundai Motorsport

Hyundai

+3m12.1s

6

Daniel Sordo

Hyundai Motorsport

Hyundai

+3m12.9s

7

Elfyn Evans

M-Sport World Rally Team

Ford

+5m23.7s

8

Sebastien Loeb

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

+8m34.7s

9

Martin Prokop

Jipocar Czech National Team

Ford

+9m54.8s

10

Kris Meeke

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

+10m55.6s

 

Δείτε ΕΔΩ την γενική κατάταξη του ράλι Monte Carlo

Στη ράμπα του τερματισμού του Monte Carlο ανέβηκαν δύο ελληνικά πληρώματα. Στην 62η  θέση τερμάτισε το Citroen DS3 R3T με οδηγό τον Νίκο Παυλίδη και συνοδηγό τον Harryman Allan, ενώ 10 θέσεις πιο κάτω συναντάμε τον οδηγό Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ, που συμμετείχε με ένα Civic Type-R της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη.

Στη ράμπα του τερματισμού ο οδηγός του Civic Type-R Δημήτρης Δριβάκος δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφέραμε με τη συνοδηγό μου Κατερίνα Μπαντέ να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού του πρώτου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ του 83ου Rallye Monte Carlo. Το αυτοκίνητό μας κινήθηκε απροβλημάτιστα σε όλες τις ειδικές διαδρομές, ήταν καλοστημένο και δεν παρουσίασε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Το μόνο που χρειάστηκε να αλλάξουμε ήταν για καθαρά προοληπτικούς λόγους τα λιπαντικά του. Ο αγώνας αποδείχθηκε γι΄ άλλη μία φορά εξαιρετικά δύσκολος εξαιτίας κυρίως των μεγάλων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες, που έκρυβαν πολλές παγίδες και καθιστούσαν πολύ δύσκολη τη σωστή επιλογή ελαστικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνοδηγό μου για τη σωστή καθοδήγηση που μου προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς επίσης τους χορηγούς μας που μας υποστήριξαν.»

Άτυχο ήταν το 3ο ελληνικό πλήρωμα που συμμετείχε με οδηγό Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος τραυμάτισε το Citroen DS3 R5 στην 2η Ειδική Διαδρομή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...