Ρυθμίσεις για τα οχήματα που επέβαιναν στο Norman Atlantic

Διευκολύνσεις από το Υπουργείο Μεταφορών για όσους έπαθαν ζημιές

  • -
  • -

Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου ρυθμίζονται θέματα αντικατάστασης και οριστικής διαγραφής των αυτοκινήτων τα οποία ευρίσκοντο εντός του πλοίου Norman Atlantic. Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία όσων καταστράφηκαν τα οχήματά τους στο πλοίο Normal Atlantic, αποφασίστηκε να διευκολυνθούν οι παθόντες σε ό,τι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι να βρεθεί η λύση με θέματα ασφάλισης και αποζημιώσεων. Πιο συγκεκριμένα:
Για τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση χωρίς την υποχρέωση υποβολής αποτυπωμάτων των αριθμών πλαισίων και χωρίς την υποχρέωση καταβολής των παραβόλων που απαιτούνται για την αντικατάσταση των πινακίδων.

Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση τους, χωρίς την υποχρέωση υποβολής ανάλογου με το μικτό βάρος ύψος ακαθαρίστων εσόδων.

Για τα επιβατικά και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 4000 χιλιόγραμμα αυτοκίνητα επιτρέπεται η οριστική διαγραφή αυτών με μόνο δικαιολογητικό την υποβολή του αποδεικτικού επιβίβασης του αυτοκινήτου επί του οχήματος. Επίσης ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη με την οποία του ζητά την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτών ή σε περίπτωση καταβολής την επιστροφή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...