Τα 5 hot spots της Nissan

Στη σύγχρονη ιστορία της, η Nissan δεν έχει ξαναβρεθεί σε τόσο ευχάριστη θέση να έχει τόσα αυτοκίνητα που να πετυχαίνουν «κέντρο» με την τοποθέτησή τους στην αγορά, απέναντι σε ανταγωνιστές και πολύ κοντά στο αγοραστικό κοινό.

  • -
  • -

Μετράμε τα δυνατά χαρτιά της Ιαπωνικής εταιρείας που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τον τελευταίο καιρό, με τα δυνατά new entries στη γκάμα των μοντέλων της αλλά και τις σταθερές αξίες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Θεωρώντας τα SUV ως την πλέον mainstream κατηγορία αυτοκινήτων σήμερα, η Nissan εμφανίζει μια υπεροπλία που όλοι οι ανταγωνιστές θα ήθελαν να έχουν.



1. Nissan Qashqai

Καθόλου τυχαία, το No1 του ανήκει δικαιωματικά. Από την παρουσίαση της πρώτης του γενιάς και μέχρι τώρα 7 σχεδόν χρόνια μετά, το Qashqai έχει καταφέρει να γίνει περίπου σαν ξεχωριστό brand μέσα στην εταιρεία. Με τη νέα πολύ δυναμική γενιά, η συνέχιση της επιτυχίας είναι απόλυτα λογική και αναμενόμενη μια και στη χώρα μας έχει και έξυπνη τιμολογιακή τοποθέτηση.



2. Nissan X-Trail

Η αισθητική του αναβάθμιση είναι το δυνατό του χαρτί, περίπου στο ίδιο ποσοστό με το downsizing του κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται και θα είναι το βασικό όπλο του στην αγορά. Ο 1.600άρης diesel με τους 130 ίππους, αναμένεται να κάνει το X-Trail ακόμα πιο αγαπητό στο ελληνικό κοινό, που στις προηγούμενες γενιές και παρά το δίλιτρο σύνολο βενζίνης που ήταν «βασικό» είχε καταφέρει να μείνει ως επιτυχία. Πλέον, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, θα είναι το Qashqai.



3. Nissan Juke

Η πιο ιδιαίτερη πρόταση της Nissan και μια από τις πλέον ιδιαίτερες της αγοράς, σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική του αμαξώματος. Παρά την εμφάνισή του όμως, το Juke έχει καταφέρει να περάσει «ρεύμα» στο αγοραστικό κοινό, σε μεγάλη μερίδα του οποίου φαίνεται έως και ωραίο- γιατί είναι ξεχωριστό. Κάτω από την εμφάνιση και την όποια υποκειμενικότητα της κρίσης, υπάρχει ένα εξαιρετικό μικρό SUV, που όπως φαίνεται στηρίζει με επιτυχία τη γκάμα των μοντέλων του είδους για τη Nissan. Και θα συνεχίσει να το κάνει, μετά την πρόσφατη ανανέωσή του.



4. Nissan Note

Το μικρό MPV είναι αυτό που θα λέγαμε «εργάτης» σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι όσο καλό πρέπει για να φέρει κόσμο στις εκθέσεις και όσο ικανό μπορεί να γίνει για να έχει ο υποψήφιος αγοραστής του την αίσθηση ότι αγοράζει αυτοκίνητο με υψηλό value for money.  Χτυπάει στην «καρδιά» της αγοράς για όσους εκτιμούν τα ενός όγκου αυτοκίνητα και την πρακτικότητά τους.



5. Nissan Pulsar

Έχουμε λίγο καιρό μέχρι να μας αποκαλυφθεί από κοντά το νέο μικρομεσαίο της Nissan. Το να είναι πιο ολοκληρωμένο και πιο ωραίο από το αντίστοιχο του παρελθόντος, δεν είναι κάτι δύσκολο μια και μιλάμε για το διάδοχο μοντέλο του Tiida (που θα θέλουν να το ξεχάσουν ακόμα και στην ίδια την εταιρεία). Το Pulsar θα δίνει μια ακόμα εναλλακτική σε όσους θέλουν να μείνουν στο παραδοσιακό πακέτο του καλοφτιαγμένου 5θυρου μικρομεσαίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...