ΔΟΚΙΜΗ: 3 μικρά hot hatch με 180-200 ίππους

Abarth, Ford και Peugeot υπόσχονται οδηγικές συγκινήσεις με τα Punto Evo, Fiesta ST και 208 GTi αντίστοιχα

  • -
  • -


Λίγο το συνολικό downsizing της αγοράς αυτοκινήτου, λίγο η αυξανόμενη προσφορά στη συγκεκριμένη κατηγορία που αποκτά συνεχώς νέα μέλη, έχουν κάνει τα μικρά hot hatch μια ενδιαφέρουσα γειτονιά για τον λάτρη της οδηγικής απόλαυσης. Κόμπακτ σε διαστάσεις GTi, συνήθως βασισμένα σε supermini μοντέλα με δυνατούς κινητήρες η απόδοση των οποίων πολλές φορές ξεπερνά τους 180 ίππους! Σαν τα τρία που “ψαρέψαμε” ανάμεσα στις εκατοντάδες δοκιμές του GOCAR και παρουσιάζουμε παρακάτω. Αλήθεια, εσύ ποιό από τα τρία θα αγόραζες; Πες μας στο poll που ακολουθεί μετά το άρθρο.

 

 

Abarth Punto Evo Esseesse

Μοτέρ: 1.4 Turbo

Ισχύς: 180 PS

0-100 km/h: 7,4 sec

Το Punto Evo αποτελεί την βάση. Από εκεί και πέρα το φαρμακερό κεντρί της Abarth υπενθυμίζει ότι το ιταλικό supermini δεν είναι απλά ένα γρήγορο της κατηγορίας που θα καρπωθεί την επιτυχία του μόνο από τα αυτοκόλλητα και την προσθήκη του ιστορικού σκορπιού, αλλά ένα μέταλλο με διαολεμένη ψυχή.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ TOY ABARTH PUNTO ESSEESSE ΕΔΩ

 

 

Ford Fiesta ST

Μοτέρ: 1.6 Turbo

Ισχύς: 182 PS

0-100 km/h: 6,9 sec

Δε χωράει αμφιβολία πως το νέο Fiesta ST είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει η Ford τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των hot hatch. Είναι από τη σπάνια εκείνη στόφα αυτοκινήτων που δημιουργούν κοινό για μια εταιρεία, φτιάχνοντας ακόμα και «φανατικούς οπαδούς».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ TOY FORD FIESTA ST ΕΔΩ

 

 

Peugeot 208 GTi

Μοτέρ: 1.6 Turbo

Ισχύς: 200 PS

0-100 km/h: 6,8 sec

Η Peugeot ζύγισε τα σύγχρονα θέλω του αγοραστή και ισορρόπησε στον κατάλληλο βαθμό το πολιτισμένο στιλ και τον ενθουσιώδη χαρακτήρα. Το 208 με 200 ίππους κάτω από το καπό καθ’ οδόν για τους εμπρός τροχούς του, εκτός από φιγούρα και παράσημο GTi διαθέτει το ανάλογο στήσιμο και σπορ ανάστημα για να χαμογελάσει ο παθιασμένος με την οδήγηση.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ PEUGEOT 208 GTI ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...