17η Συνάντηση ΦΙΛΠΑ

Ο Γύρος της Αθήνας της ΦΙΛΠΑ, μετονομάστηκε αφού μεταλλάχτηκε ως εκδήλωση και προσέφερε σε όλους τους φίλους του κλασσικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, την ευκαιρία να βρεθούν κοντά και να θαυμάσουν μερικά από τα «κοσμήματα» που κάποιοι ρομαντικοί επιμένουν να συντηρούν

  • -
  • -

Η ΦΙΛΠΑ διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη εκδήλωση για το 2014 με τη συμμετοχή περισσότερων από 130 οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών- σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας). Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στον πλακόστρωτο χώρο μπροστά στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο, με τον καιρό σύμμαχο αφού η ηλιοφάνεια βοηθούσε στο να αναδειχτεί η γυαλάδα των καλοσυντηρημένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τα κλασσικά αυτοκίνητα, οι μοτοσικλέτες, οι ιδιοκτήτες και οι φίλοι τους έδωσαν το παρών κάνοντας ξεχωριστή τη μέρα για όλους. Το χαμηλό κόστος συμμετοχής αλλά και η φιλανθρωπική χροιά του μια και μέρος του εσόδου θα διατεθεί σε αντίστοιχο ίδρυμα, ήταν η αφορμή για να γεμίσει ο χώρος με αυτοκίνητα άλλων εποχών. Αυτοκίνητα sport, οικογενειακά, coupe, roadster και cabrio έδωσαν το παρόν δίνοντας χρώμα στην ημέρα και διάθεση συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων.   

Δύο λόγια για την οργάνωση

Τα τελευταία χρόνια η ΦΙΛΠΑ έχει δείξει γιατί διαφέρει από τους υπόλοιπους φορείς που ασχολούνται με το κλασσικό- ιστορικό αυτοκίνητο. Οι εκδηλώσεις της είναι προσεγμένες και ως επί το πλείστον, λείπουν στοιχεία που ενδέχεται να προσβάλλουν το προφίλ των εκδηλώσεων αλλά και των συμμετεχόντων. Είναι σίγουρα επιτυχία το υψηλό ποσοστό των εξαιρετικών αυτοκινήτων που δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις της αλλά θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε πως η ιδιοκατασκευή με τα σήματα της Mercedes και τα φανάρια από Ford, όπως και το Audi Coupe με το πορτοκαλί φωσφορίζον χρώμα, δεν είχαν καμία θέση την Κυριακή το πρωί μπροστά στο Καλλιμάρμαρο.   

Φωτογραφίες: Κ. Λουβαρης, Κ. Μποϊδάνης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...