Ka Concept: Το επόμενο μικρό Ford

To παγκόσμιο μικρό αυτοκίνητο της Ford θα προσφέρει μοντέρνα σχεδίαση και προηγμένη τεχνολογία σε προσιτή τιμή

  • -
  • -

Η εκπροσώπηση της Ford στη μικρή κατηγορία αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς αξιοπρεπής. Το Ka συνδυάζει στυλ και ουσία και παραμένει επίκαιρο ακόμη και σήμερα. Περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια Ka έχουν πουληθεί από το 1996 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Αν κάτι αποτελεί εμπόδιο στην καριέρα του, είναι η αποκλειστικά 3θυρη υπόστασή του. Ήταν φυσικό κι επόμενο η Ford να μεταπηδήσει στην 5θυρη, περισσότερο εμπορική λογική. Οι 5 πόρτες είναι το πρώτο πράγμα που σημειώνει κάποιος βλέποντας το Ka Concept, το πρωτότυπο που ενσαρκώνει την ιδέα της Ford για ένα πρακτικό όχημα πόλης. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το επόμενο παγκόσμιο μικρό αυτοκίνητο της εταιρείας στην εκδήλωση Go Further που έγινε στις αρχές του μήνα στη Βαρκελώνη για το λανσάρισμα της νέας Mustang. Με τον όρο “παγκόσμιο” εννοούμε πως το νέο μικρό Ford θα διατίθεται στις κύριες αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και αρχικά αφορούν τη σχεδίαση που αντλεί στοιχεία από τη νέα γενιά μοντέλων Ford όπως τη μεγάλη μάσκα εμπρός και τις έντονες ακμές στο πλάι. Αυτά όσο αφορά το αμάξωμα, γιατί από το εσωτερικό δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Η συνέχεια έχει να κάνει με όσα υπόσχεται η Ford:

  • προηγμένη τεχνολογία με συστήματα όπως SYNC με Voice Control & AppLink, και MyFord Dock,
  • αξιοσημείωτη απόδοση καυσίμου και
  • προσιτή τιμή.

 

Ικανό να μεταφέρει με άνεση μέχρι πέντε άτομα, το Ka Concept εφοδιάζεται με τεχνολογίες που συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Το MyFord Dock επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, εγκαθιστούν και φορτίζουν κινητές συσκευές όπως τηλέφωνα και δορυφορικά συστήματα πλοήγησης, ενώ με το SYNC με Voice Control & AppLink, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν εφαρμογές, να αναπαράγουν μουσική και να τηλεφωνούν, έχοντας τα χέρια στο τιμόνι και την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο. Αν και δεν γίνεται καθόλου λόγος για τους κινητήρες που θα κινούν το επόμενο Ka, ο εξαιρετικός 1.000άρης EcoBoost είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρει θέση κάτω από το καπό του μικρού μοντέλου.

Η έκδοση παραγωγής του Ka Concept αναμένεται να εμφανιστεί στις ευρωπαϊκές αγορές σε ένα με δυο χρόνια, σε μια κατηγορία που η Ford προβλέπει ότι θα αυξηθεί ότι σε όλο τον κόσμο κατά 35%, από 4 εκατομμύρια μονάδες που ήταν το 2012 σε 6,2 εκατομμύρια μέχρι το 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...