Νέα Ford Mustang - LIVE από τη Βαρκελώνη

Όλες οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο που έρχεται και στην Ευρώπη σε εκδόσεις Coupe-Fastback και Cabrio

  • -
  • -
50 χρόνια Mustang

Η 17η Απριλίου 2014, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη Ford Mustang. Πάνω από 9 εκατομμύρια Mustang έχουν πουληθεί από το 1964. Σύμφωνα με τη Ford, είναι το αυτοκίνητο με τα περισσότερα ‘Like’ στο Facebook, έχει κάνει χιλιάδες εμφανίσεις σε κινηματογράφο, τηλεόραση, μουσική και video games, και είναι ένα από τα 25 νέα μοντέλα που θα λανσάρει η εταιρεία στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία. Η Mustang θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Αμερική, στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Flat Rock.

Ford Edge

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το Edge Concept που δίνει μία έντονη πρώτη γεύση από την τεχνολογία και τη σχεδίαση του μεγάλου SUV που ετοιμάζει η Ford και το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Το Edge θα πλαισιώσει το νέο Kuga και το νέο EcoSport και υιοθετεί προηγμένες, αυτοματοποιημένες τεχνολογίες οδήγησης όπως αυτόματο παρκάρισμα και συστήματα αποφυγής εμποδίων που φέρουν την υπογραφή της Ford.
Ford_Go_Further_2013_Barcelona

Σε έξι πόλεις τεσσάρων ηπείρων έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου η αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Mustang. Ανάμεσά τους και η Βαρκελώνη, με την Ford να σηματοδοτεί έτσι την πρόθεσή της να διαθέσει το νέο μοντέλο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για την πρώτη Mustang που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής του μοντέλου! Η παρουσίαση της εντυπωσιακής νέας Mustang έγινε από τον ίδιο τον Bill Ford, Executive Chairman της Ford Motor Company, στην ειδική εκδήλωση “Go Further” που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη μπροστά σε ένα επίλεκτο κοινό περίπου 2.500 εμπόρων και εργαζομένων της εταιρείας και εκπροσώπων του τύπου, ανάμεσά τους και το GOCAR.

 

Κλασική Mustang

Οι νέες Ford Mustang Fastback και Cabrio μας εντυπωσίασαν με τη σχεδίασή τους. Παρά τους ισχυρισμούς της Ford πως οι σχεδιαστές της ξεκίνησαν από λευκό φύλλο χαρτί, το νέο μοντέλο διατηρεί αναλλοίωτα τα διαχρονικά στυλιστικά στοιχεία, ευτυχώς. Στις φωτογραφίες φαίνονται ξεκάθαρα το χαρακτηριστικό ‘σαγόνι καρχαρία’ στο εμπρός μέρος, το μακρύ ανάγλυφο καπό, το κοντό πίσω τμήμα, το χαμηλό ύψος της οροφής και τα τρισδιάστατα πίσω φώτα με τρεις μπάρες σε κάθε πλευρά. Το σχήμα δείχνει λογική εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς, με αρκετές όμως καινούργιες πινελιές από το πρωτότυπο Evos, όπως τα στενόμακρα εμπρός φωτιστικά σώματα, που του δίνουν την απαραίτητη φρεσκάδα. Η Cabrio έκδοση εξοπλίζεται με υφασμάτινη οροφή πολλαπλών μονωτικών στρωμάτων, ενώ οι διαστάσεις της με εξαίρεση το ύψος (1.394 έναντι 1.381 mm) είναι πανομοιότυπες με της Fastback: μήκος 4.784 mm και πλάτος 1.916 mm. Στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη Mustang είναι μεγαλύτερες, με μεγάλα όργανα μπροστά από τον οδηγό και cockpit αεροπορικού τύπου.

 

Κινητήρες & πλαίσιο

Κορυφαία μέχρι στιγμής επιλογή στη γκάμα της νέας Mustang είναι ο 5λιτρος V8 που χάρη σε σημαντικές βελτιώσεις που έχει δεχθεί, αποδίδει περισσότερους από 426 ίππους και ροπή 529 Nm. Ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ο νέος τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost Turbo άμεσου ψεκασμού βενζίνης με ισχύ που θα ξεπερνά τους 309 PS και ροπή 407 Nm. Είναι ο πρώτος κινητήρας της Ford που χρησιμοποιεί twin-scroll υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας που παρέχει ταχύτερη αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης σε συνδυασμό με λιγότερους ρύπους και βελτιωμένη απόδοση. Στις ΗΠΑ θα υπάρχει ένας ακόμη κινητήρας, ο 3λιτρος V6 που όμως δεν θα εισαχθεί στην Ευρώπη αφού η απόδοσή του είναι παραπλήσια με του 2.3 EcoBoost.

Σε κιβώτια, διαθέσιμο θα είναι το νέο 6άρι αυτόματο Select-Shift με χειριστήρια αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι (paddles) και αυτόματο ανέβασμα στροφών στα κατεβάσματα (‘ξερογκαζιές’). Φυσικά θα υπάρχει και μηχανικό 6άρι κιβώτιο της Getrag με μοχλικό επιλογέα κοντών διαδρομών και βελτιωμένη ακρίβεια. Εννοείται πως η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Εντελώς καινούργια είναι η ανάρτηση. Μπροστά, έχουμε γόνατα MacPherson με διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους και πίσω μία νέα, ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων integral-link και νέα αλουμινένια ακραξόνια που βοηθούν στη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών, κάτι που βελτιώνει την οδηγική άνεση και συμπεριφορά. Η γεωμετρία, τα ελατήρια, τα αμορτισέρ, τα σαϊλεντμπλόκ και οι στάνταρ τροχοί 19 ιντσών έχουν τροποποιηθεί και ρυθμιστεί ειδικά για την Ευρώπη.

 

Hi Tech

Η νέα Mustang υιοθετεί ένα μεγάλο αριθμό τεχνολογιών που προσφέρουν στον οδηγό αναβαθμισμένες πληροφορίες, έλεγχο και συνδεσιμότητα όταν τα χρειάζεται. Σε διαδρομές με πολλές στροφές ή σε track days, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τους ‘toggle’ διακόπτες στην κονσόλα για να ρυθμίζει την υποβοήθηση του τιμονιού, την απόκριση του κινητήρα και τη λειτουργία του κιβωτίου και ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας μέσω Selectable Drive Modes, διαμορφώνοντας την Mustang στο στυλ οδήγησης που επιθυμεί. Επιπλέον, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας συνοδεύεται με λειτουργίες όπως κατανομή ισχύος στους τροχούς του ίδιου άξονα (torque vectoring) για διατήρηση της σωστής πορείας ή έλεγχο γρήγορης εκκίνησης (στις εκδόσεις Mustang GT με μηχανικό κιβώτιο).

Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν στάνταρ το γνωστό μας Ford SYNC με Voice Control και Touchscreen, για έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας. Τέλος, για την Ευρώπη θα διατίθεται σύστημα πλοήγησης με κεντρική έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών σε συνδυασμό με αναβαθμισμένο ηχοσύστημα 12 ηχείων.

 

Διάβασε εδώ την οδήγηση του GOCAR με τη Mustang Shelby 500 στη πίστα του Brands Hatch

Ka Concept

Το επόμενο Ka θα είναι ένα μικρό, παγκόσμιο αυτοκίνητο με άριστη σχέση αξίας / τιμής. Και πεντάθυρο. Το Ford Ka Concept που παρουσιάστηκε στο “Go Further” διαθέτει προηγμένη τεχνολογία που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερα μοντέλα, όπως τεχνολογίες SYNC με Voice Control & AppLink, και MyFord Dock που αποθηκεύει, εγκαθιστά και φορτίζει τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης (satnavs).
Ford_Go_Further_2013_Barcelona

VIDEOS

Ford Mustang_2015_Intro

Ford Mustang is coming to Europe

Ford Mustang_ Evolution of an icon

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...