Η Ford κάνει επίδειξη

Με το Edge Concept που εμφάνισε στο Los Angeles, η Ford δείχνει τις διαθέσεις της σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμοσμένη τεχνολογία στην κατηγορία των SUV

  • -
  • -

Είναι ένα concept που σύμφωνα με το τρέχον πλάνο της Ford θα περάσει στην παραγωγή το 2017, κάνοντας πληρέστερη τη γκάμα της εταιρείας στην κατηγορία των SUV. Είναι ένα από τα 25 «παγκόσμια αυτοκίνητα» της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα, είναι αυτό που θα φέρει πολύ από την «αμερικάνικη» διάθεση περί SUV στην Ευρώπη. Η αισθητική του αμαξώματος δίνει το στίγμα του δυναμισμού κάνοντας παράλληλα ξεκάθαρη και την κατεύθυνση προς την οποία θα πάει η αισθητική των μοντέλων της Ford. Οι καθαρές γραμμές στο επάνω μέρος, εντείνουν την αίσθηση της στιβαρότητας, ενώ όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις της κατηγορίας, απομονώνοντας το επάνω μέρος η εικόνα παραπέμπει σε αμιγώς sport κατασκευή. Τεχνολογικό high light που επηρεάζει και την εικόνα του αμαξώματος, είναι οι ενεργές γρίλιες της μάσκας εμπρός, που ανοίγουν ή κλείνουν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του κινητήρα για ψύξη αλλά και την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου όταν η υψηλή ταχύτητα από τον οδηγό είναι το ζητούμενο.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογη με τα ποιοτικά υλικά να πλαισιώνουν την high end εικόνα με τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, που υποστηρίζει το Ford SYNC, με φωνητικές εντολές. Στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που έδωσε η Ford στη δημοσιότητα, βλέπουμε και πρόβλεψη για εξοπλισμό με οθόνες τόσο στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων, όσο και στην «κονσόλα» μεταξύ των δύο θέσεων πίσω. Το δέρμα είναι το κυρίαρχο υλικό που επενδύει τις περισσότερες επιφάνειες στα καθίσματα και τις πόρτες. Πολύ δυνατό είναι και το line up των συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης που περιλαμβάνει από αυτόματο παρκάρισμα και ξε-παρκάρισμα (από «στριμωγμένη» θέση) με τηλεχειρισμό, μέχρι πρόληψη τροχαίου ατυχήματος με αυτόματο φρενάρισμα αλλά και ελιγμό όταν το σύστημα αναγνωρίσει πως ο οδηγός έχει αποτύχει να αντιδράσει.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...