Honda Advanced Safety Technologies

Οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας που η Honda θα διαθέσει στο άμεσο μέλλον για τα μοντέλα της, κάτω από το motto «Safety for Everyone»

  • -
  • -

Οι τεχνολογίες που άπτονται της ασφάλειας στις οδικές μεταφορές, ήταν το κύριο έκθεμα της Honda στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Τόκιο. Η αφοσίωση της Ιαπωνικής εταιρείας σε ένα μέλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα, εκφράζεται με το motto «Safety for Everyone» (Ασφάλεια για Όλους) και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, εξελίσσονται από τη Honda τεχνολογίες διασύνδεσης μεταξύ οχημάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, συστημάτων υποδομής και δικτύων που θα βάζουν στην «εξίσωση» και τους πεζούς. Η Honda στον υπαίθριο χώρο του Συνεδρίου στο Τόκιο, έκανε επίδειξη στις εφαρμογές που έχει έτοιμες ή σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Μια από αυτές και μάλιστα με σχετικά χαμηλό κόστος, έχει να κάνει με την εύρεση κενής θέσης σε οργανωμένο parking και την αυτόνομη μετακίνηση του αυτοκινήτου ως εκεί, με τον οδηγό απλά να το αφήνει στον ειδικό χώρο, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά ένα λογισμικό διασύνδεσης και επεξεργασίας πληροφοριών και τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εγκατεστημένες. Ο οδηγός την ώρα που θα θελήσει να φύγει, θα μπορεί να «καλεί» το αυτοκίνητό του και εκείνο να φτάνει μόνο του στον προεπιλεγμένο χώρο για την αναχώρηση.

Άλλη μια τεχνολογία που έχει σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης η Honda αφορά την αρμονική συνύπαρξη σε ένα τυπικό αστικό περιβάλλον, μοτοσικλετών, αυτοκινήτων (ηλεκτρικών και συμβατικών), καθώς επίσης πεζών και ποδηλατών. Το Cooperative Autonomous Driving με το οποίο θα μπορούν στο μέλλον να εφοδιάζονται τα μοντέλα της Honda, προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης σε στενό δρόμο, το αυτόματο σταμάτημα όταν αναγνωριστεί πεζός σε διασταύρωση, τον εντοπισμό των παρκαρισμένων οχημάτων στην πορεία, καθώς και την αυτόματη αλλαγή λωρίδα κυκλοφορίας, αφού αναγνωριστούν ως ασφαλείς οι συνθήκες εκ των προτέρων.

Στο χώρο του Συνεδρίου, οι εγκατεστημένοι εξομοιωτές της Honda έδωσαν την ευκαιρία σε όσους το θέλουν να πάρουν μια γεύση από τις εφαρμογές και τις νέες τεχνολογίες κάνοντας πρακτικά μια πολύ εντυπωσιακή προεπισκόπηση του μέλλοντος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...