Ford: Ο τεχνολογικός παλμός του νέου Fiesta

Νέο κύμα τεχνολογίας για το Ford Fiesta, με στοιχεία που κάνουν τη συμβίωση μαζί του μια εξαιρετικά απολαυστική υπόθεση – και όχι μόνο!

  • -
  • -

SYNC & Multimedia

Έχοντας ως βασικό άξονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το Ford Sync προσφέρει και πολλές δυνατότητες για να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική. Στη διάθεση του οδηγού είναι οι θύρες USB και auxiliary, καθώς και το Bluetooth, επιτρέποντας την αναπαραγωγή μουσικής από USB στικάκια, iPod/iPhone και άλλα music players, όπως βέβαια και από το κινητό σου τηλέφωνο που μπορείς να συνδέσεις ασύρματα με το Sync. Στην τελευταία περίπτωση η μουσική από το κινητό αναπαράγεται μέσω streaming. Η διαχείριση της μουσικής, δηλαδή αν θα ακούσεις Killers ή Κατερίνα Στανίση, “Diamonds in the Sky” ή “Δε σου κάνω τον άγιο”, γίνεται με φωνητικές εντολές - αρκεί βέβαια να έχεις αποθηκεύσει τους ελληνικούς τίτλους ή καλλιτέχνες με αγγλικούς χαρακτήρες. Mε άλλα λόγια, εσύ παραγγέλνεις μουσική (λες για παράδειγμα «play de sou kano ton agio») και το Ford Sync τη βρίσκει στις συσκευές που έχεις συνδέσει και στη «σερβίρει».  Εφόσον παραγγείλεις καλλιτέχνη, το Sync μετά το τέλος του πρώτου τραγουδιού θα συνεχίσει να παίζει ότι σχετίζεται με την επιλογή σου, ενώ το ίδιο ισχύει εφόσον επιλέξεις είδος μουσικής.

 

SYNC & Ασφάλεια

Λογικά, όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείς το κινητό σου. Όσο συνεπής και να είναι κανείς με τους κανόνες ασφαλείας στην οδήγηση, έστω και κατ’ ανάγκη, έστω και για λίγο θα τύχει να μιλήσει στο κινητό ενώ οδηγεί. Το Ford Sync έρχεται για να σε διευκολύνει, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον τηλεφωνικής επικοινωνίας, μέσω φωνητικών εντολών. Συνδέεις λοιπόν το κινητό σου τηλέφωνο μέσω Bluetooth με το σύστημα Ford Sync και πλέον μπορείς να πραγματοποιήσεις κλήσεις μέσω φωνητικών εντολών. Η πιο σημαντική λειτουργία ασφάλειας του Sync όμως, είναι το Emergency Assistance. Σε περίπτωση ατυχήματος (και με την προϋπόθεση ότι το κινητό είναι συνδεδεμένο) το Ford Sync λαμβάνει πληροφορίες από τους αισθητήρες στο αμάξωμα για τις ζημιές και καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη. Εφόσον δεν σταματήσεις τη διαδικασία αυτής της κλήσης ή δεν είσαι σε θέση να μιλήσεις ο ίδιος, το Sync θα δώσει τις γεωγραφικές συντεταγμένες ώστε να έρθει η απαραίτητη βοήθεια. Και κάτι επίσης σημαντικό: όλη η επικοινωνία γίνεται στην ελληνική γλώσσα.




 

My Key

Χάρη στο πρωτοπόρο σύστημα MyKey, οι γονείς αυξάνουν την ασφάλεια στην οδήγηση περιορίζοντας το βαθμό επικινδυνότητας, όταν στο τιμόνι βρίσκονται νεαροί οδηγοί. Με το συγκεκριμένο σύστημα, μπορούν να προγραμματίζουν σε κάθε κλειδί ξεχωριστά διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως π.χ τη μη απενεργοποίηση του ESP, εμπιστευόμενοι πλέον με περισσότερη σιγουριά το αυτοκίνητο στους «ενθουσιώδεις» γόνους τους. Το σύστημα επιτρέπει στον υποψιασμένο μπαμπά να διαμορφώνει πληθώρα ρυθμίσεων, από τα όρια της μέγιστης ταχύτητας μέχρι την μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος, ή π.χ. να γίνεται νωρίτερα η ενημέρωση ότι η βενζίνη τελειώνει! Γιατί τα παιδιά τείνουν να ξεχνούν τέτοιες λεπτομέρειες. Επίσης, ενεργοποιεί τη σίγαση της μουσικής μέχρις ότου οι εμπρός επιβάτες δέσουν τις ζώνες ασφαλείας, ώστε ακόμα και το πιο απείθαρχο στοιχείο της φύσης να προσδεθεί σωστά στη θέση οδήγησης.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...