Πλημμύρες Ιταλίας: O Yuki Tsunoda πήρε φτυάρι και καθάρισε λασπόνερα

Ο οδηγός της Formula 1 με την ομάδα της Alpha Tauri δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και βοήθησε στον καθαρισμό των δρόμων στην πόλη Φαέντσα.

  • -
  • -

Τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την Ιταλία πριν μερικές ημέρες είχαν σαν αποτέλεσμα απίστευτες πλημμύρες στις πόλεις, προκαλώντας πραγματικό χάος. Ο αγώνας της Formula 1 που ήταν προγραμματισμένος για το τριήμερο προφανώς ματαιώθηκε. Ο Yuki Tsunoda, όμως, ο οδηγός της Alpha Tauri, απέδειξε το ποιόν του χαρακτήρα του, βοηθώντας στον καθαρισμό των δρόμων στην πόλη Φαέντσα.

Ο Ιάπωνας, πήρε φτυάρι και βγήκε στους δρόμους απομακρύνοντας τα λασπόνερα από την οδό, στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο που έμενε. Η εργασία αυτή είχε ανατεθεί στο προσωπικό του ξενοδοχείου, ο Tsunoda όμως δεν δίστασε να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του για την αποκατάσταση της καταστροφής στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια.

Δείτε ακόμη: Χάος στην Imola με τις πλημμύρες - Εγκλωβίστηκαν ομάδες της F1

Η κίνηση αυτή λέει πολλά για τον ίδιο τον οδηγό, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι αποδεικνύει και την κουλτούρα καθαριότητας που χαρακτηρίζει όλους τους Ιάπωνες. Από μικρά παιδιά διδάσκονται τους κανόνες συμπεριφοράς και καθαριότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα των καθαρισμό των… γηπέδων από τους φιλάθλους, ύστερα από κάθε αγώνα. Κανένας άλλος λαός δεν είναι τόσο τυπικός στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι καταστροφικές πλημμύρες της Ιταλίας

Μέχρι στιγμής, ο νεότερος απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας αναφέρει 14 νεκρούς και πάνω από 20.000 άστεγους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές. Οι διασώστες βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους και βοηθούν τις περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ πολλά είναι και τα σπίτια (πάνω από 27.000) που έχουν αποκοπεί εντελώς από την ηλεκτροδότηση. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμη, μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την θεομηνία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...