Χάος στην Imola – Εγκλωβίστηκαν μέλη ομάδας της F1 [video]

Η κατάσταση στη βόρεια Ιταλία είναι δραματική. Το Grand Prix της Formula 1 ακυρώθηκε λόγω της καταστροφικής κακοκαιρίας, με την Πολιτική Προστασία να ζητά εκκένωση περιοχών.

  • -
  • -

Η κακοκαιρία που πλήττει την περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια στην Ιταλία έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άνθρωποι και 1 ακόμη αγνοείται, με τους διασώστες να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Οι διοργανωτές του GP της Imola ακύρωσαν τη διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1 το τριήμερο 19-21 Μαΐου και ζήτησαν από το προσωπικό των ομάδων να εκκενώσουν την πίστα, λόγω πιθανής πλημμύρας από τον ποταμό Σαντέρνο.

imola

Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη στη βόρεια Ιταλία, που η Πολιτική Προστασία, έκανε λόγο ακόμη και για κίνδυνο των μελών των σωστικών συνεργείων, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Δεν μπορούν να βγουν από το ξενοδοχείο οι άνθρωποι των ομάδων

Σε πολλούς δρόμους υπάρχουν κατολισθήσεις, σε άλλα σημεία το οδικό δίκτυο έχει μετατραπεί σε ποτάμι, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται ως ακραίες. Απέραντες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, με τους χώρους στην πίστα της Imola και περιμετρικά απλά να μην…υπάρχουν.

Δείτε επίσης: Ακυρώθηκε το GP της Imola για την F1

Το βίντεο που ανέβασε στα social media ένα μέλος της ομάδας της Alpine δείχνει τι συμβαίνει στην Ιταλία. Το νερό από την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες έχει ανέβει σε τέτοιο ύψος, που είναι αδύνατον οι άνθρωποι να βγουν από τα ξενοδοχεία. Καλύπτει αυτοκίνητα, πόρτες εισόδων και σκάλες κινδύνου. Όλοι έχουν ανέβει σε υψηλότερους ορόφους στα κτήρια και απλά περιμένουν να απεγκλωβιστούν, αφού σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με κίνδυνο υπερχείλισης των ποταμών στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...