Alfa Romeo: Ντοκιμαντέρ για την αθέατη πλευρά της F1

H Alfa Romeo θα παρουσιάσει τη σειρά “Beyond the Visible”, ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που δίνει πρόσβαση στις αθέατες πτυχές της Formula 1.

  • -
  • -

Η Formula 1 αποτελεί κορυφαία έκφραση του πάθους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με την πλέον προηγμένη τεχνολογία και με χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τη νίκη από την καταστροφή, όλες οι ομάδες αγωνίζονται σκληρά για να επιβιώσουν και να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Παρά τη μεγάλη προβολή που απολαμβάνει η Formula 1, μόνο ένα μικρό μέρος του κόσμου της φτάνει μέχρι τα μάτια του κοινού. Για αυτό το λόγο, η Alfa Romeo, αποφάσισε να προχωρήσει “Beyond the Visible” («πέρα από το εμφανές») και να φέρει στο προσκήνιο λιγότερο γνωστές, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της Formula 1.

Τι θα δουμε στις οθόνες μας; 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για όλο το κοινό μέσω του YouTube και θα μεταφέρει το κοινό στα παρασκήνια της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Η σειρά δημιουργήθηκε από την Lunartic Productions και αποτελείται από πέντε επεισόδια, τα οποία θα αποκαλυφθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σαιζόν και θα είναι διαθέσιμα μέσω των κοινωνικών δικτύων της Alfa Romeo. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά περνώντας στα παρασκήνια με τους οδηγούς της ομάδας, παρουσιάζοντας τη διατροφή τους, την προπόνηση τους, τις στρατηγικές που μελετούν, αλλά και την απαραίτητη χαλάρωση πριν τον αγώνα. Στη σειρά παρουσιάζονται και λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως τα logistics που βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες μετακίνησης σε χρόνους ρεκόρ μιας ομάδας της Formula 1 σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο η σειρά θα αποκαλύψει και τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου του jet lag, κάτι που μπορεί στους περισσότερους να μοιάζει ήσσονος σημασίας, αλλά αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στη Formula 1 ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση που αυτό έχει στην απόδοση των οδηγών και των μηχανικών.
Δείτε ακόμη: Bίντεο από τα ανατριχιαστικά ατυχήματα σε F1 και F2 στο Silverstone

Δείτε ακόμη: Ποιος οδηγός της F1 τρόμαξε βλέποντας πλάνα WRC; [video]

Η σειρά “Beyond the Visible” όμως δεν σταματά εδώ. Περνά και στο χώρο που ατελείωτες ώρες γίνεται η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και η χάραξη της στρατηγικής κάθε αγώνα, δραστηριότητες που επίσης μένουν καλά φυλαγμένες από τα μάτια του κοινού, αλλά είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Παράλληλα, το κοινό θα ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα μελετά τους κανονισμούς και αναζητά τρόπους για να κερδίσει τους αντιπάλους της. Την ίδια στιγμή εφαρμόζεται τεχνολογία αιχμής, η οποία συχνά παραλληλίζεται με εκείνη της NASA με τη σειρά να μας μεταφέρει στα εργαστήρια που εξελίσσονται μερικές από τις πλέον καινοτόμες λύσεις. Τέλος, η σειρά θα αφιερώσει ένα επεισόδιο στην πίστα της Monza, «Το Ναό της Ταχύτητας» που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Η σειρά “Beyond the Visible” θα βρεθεί και εκεί στα παρασκήνια, για να μεταφέρει το κλίμα και τα μυστικά αυτού του πολύ ιδιαίτερου αγώνα της Formula 1.

 

Ο Cristiano Fiorio, manager της Alfa Romeo F1, δήλωσε σχετικά: «To "Beyond the visible" είναι μια φιλόδοξη ιδέα που γεννήθηκε από την επιθυμία μας να φέρουμε στα μάτια των θεατών όσα δεν βρίσκονται στο προσκήνιο της Formula 1. Στα παρασκήνια στους γεμάτους αδρεναλίνη αγώνες, στην ακατάπαυστη προσπάθεια στο εργοστάσιο και σε κάθε σημείο που οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν για τη μέγιστη απόδοση. Μια συνεχής πρόκληση που θέλουμε να μεταφέρουμε στους φίλους μας. Από τη σχεδίαση και την εξέλιξη, μέχρι την προετοιμασία των οδηγών και τη στρατηγική των αγώνων. Η Formula 1 αποτελεί τη μέγιστη έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διατηρεί μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Alfa Romeo που εκφράζει το Ιταλικό αγωνιστικό πνεύμα από το 1910.» Το πρώτο επεισόδιο αναμένεται να προβληθεί μέσα στις επόμενες μέρες και εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό trailer.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...