GP Silverstone: Ανατριχιαστικές εικόνες και video – Γλύτωσαν από θαύμα οι οδηγοί σε F1 και F2

Στην πίστα του Silvertstone συνέβησαν δύο τρομακτικά ατυχήματα. Οι εικόνες συγκλονίζουν. Τύχη και ασφάλεια έσωσαν τους οδηγούς.

  • -
  • -

Αν δεν υπήρχε το σύστημα ασφαλείας Halo πιθανότατα αυτήν τη στιγμή να μιλάγαμε για δύο τραγωδίες. Roy Nissany και Zhou Guanyu κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα μονοθέσια τους στους αγώνες για τη F2 και τη F1, αντίστοιχα, με τη θεά Τύχη και προφανώς τα πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας που έχει υιοθετήσει η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμούς να τους σώζουν τη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Halo που σώζει τους οδηγούς

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Feature Αγώνα της Formula 2 στην πίστα του Silverstone. Όπως φαίνεται από το video, ο Dennis Hauger έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, βγήκε στο γρασίδι και «καβάλησε» ουσιαστικά το μονοθέσιο του Roy Nissany, με το Halo να είναι αυτό που του προστάτευσε το κεφάλι.

Δείτε εδώ το video με τη σύγκρουση των Hauger και Nissany

Το δεύτερο ατύχημα έγινε για τον θεσμό της Formula 1 - στην ίδια βρετανική πίστα - με την Alfa Romeo του Zhou Guanyu να αναποδογυρίζει, να σέρνεται στην άσφαλτο ανάποδα, να φεύγει προς την αμμοπαγίδα, να απογειώνεται και να καταλήγει μισοδιαλύμενη ανάμεσα στα προστατευτικά ελαστικά και τα κιγκλιδώματα, λίγα μέτρα από την εξέδρα των θεατών.

Διαβάστε επίσης: Ο Russel τρέχει να βοηθήσει Zhou

big

Ο Κινέζος οδηγός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγο αργότερα, η FIA ανακοίνωσε πως ο 23χρονος πήρε εξιτήριο, χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

big

Δείτε το video με το σφοδρό ατύχημα του Zhou

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...