F1: Ρατσιστική επίθεση στον Hamilton από τον Nelson Piquet

Σεισμό στην Formula 1 έχει προκαλέσει ο τρόπος που μίλησε πρώην πρωταθλητής για τον Lewis Hamilton.

  • -
  • -

Ο πρώην πρωταθλητής χρησιμοποίησε λεξιλόγιο ιδιαίτερα απαξιωτικό και ρατσιστικό για να αναφερθεί στον Lewis Hamilton, το οποίο ανήκει ξεκάθαρα στο παρελθόν και δεν έχει θέση στο σήμερα.

Τα αντανακλαστικά του αθλήματος ήταν άμεσα, με την Formula 1 να βγάζει σχετικές ανακοινώσεις τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα, όσο και social media, με τις οποίες καταδικάζει το περιστατικό. Φυσικά το ίδιο έκανε και η Mercedes, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Hamilton.

Piquet

Ο πρώην πρωταθλητής που προχώρησε στην παραπάνω συμπεριφορά είναι ο Nelson Piquet. Ο Βραζιλιάνος είχε συμμετάσχει σε ένα podcast το οποίο ηχογραφήθηκε το Νοέμβριο του 2021, όμως δημοσιεύτηκε τώρα.

Κατά την διάρκεια του podcast καλείται να σχολιάσει το συμβάν του Silverstone ανάμεσα στον Hamilton και τον Verstappen, από το οποίο ο Ολλανδός είχε εγκαταλείψει αφού προσέκρουσε στις μπαριέρες δεχόμενος στιγμιαία επιτάχυνση που έφτασε τα 51G, ενώ ο Hamilton είχε δεχτεί ποινή 10 δευτερολέπτων stop & go, όμως τελικά είχε καταφέρει να κερδίσει το βρετανικό Grand Prix του 2021.

Δείτε ακόμα: H Red Bull έδιωξε οδηγό για ρατσισμό

Στο πλαίσιο του σχολιασμού η άποψη του Piquet είναι ότι ο Hamilton κινήθηκε «βρώμικα» στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής αποκάλεσε δύο φορές τον οδηγό της Mercedes νέγρο (niggah).

Παλαιότερα αυτή η λέξη χρησιμοποιούνταν ιδιαίτερα υποτιμητικά για τους μαύρους ανθρώπους, έχοντας πλέον ξεκάθαρα ρατσιστική χροιά.

Piquet

Όσον αφορά το αγωνιστικό συμβάν μεταξύ Hamilton και Verstappen, όταν συνέβη οι απόψεις στον κόσμο της Formula 1 ήταν διχασμένες, με κάποιους να θεωρούν ότι ο οδηγός της Red Bull δεν άφησε αρκετό χώρο και κάποιους άλλους να θεωρούν ότι εκείνος της Mercedes προσπάθησε να «χωθεί» σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσουν και τα δύο μονοθέσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του Piquet είναι η σύντροφος του Verstappen, οπότε δεν ξέρουμε αν ο Βραζιλιάνος θα είχε την ίδια άποψη σε διαφορετική περίπτωση.

Ο Nelson Piquet έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα οδηγών, όλες την δεκαετία του ’80. Η πρώτη ήταν το 1981 οδηγώντας για την Brabham-Ford, η δεύτερη ήταν το 1983 με τα χρώματα της Brabham-BMW και η τρίτη το 1987 έχοντας αλλάξει ομάδα πλέον, καθώς είχε πάει στην Williams-Honda. Έχει πετύχει 23 νίκες, έχει εκκινήσει 24 φορές από την pole position και έχει καταγράψει 23 φορές τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενώ στην καριέρα του ανέβηκε 60 φορές στο βάθρο. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο γερμανικό Grand Prix του 1978 και η τελευταία του εκκίνηση ήταν στο Grand Prix Αυστραλίας το 1991.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...