H Red Bull έδιωξε οδηγό για ρατσισμό

Μηδενική ανοχή δείχνει η Red Bull σε φαινόμενα ρατσισμού ή ακόμα και σε εκφορά ρατσιστικών σχολίων, όπως δείχνει η πρόσφατη αντίδρασή της σε σχετικό συμβάν.

  • -
  • -

Άμεση αντίδραση και μάλιστα πιο έντονη από όσο θα περίμενε κάποιος έδειξε ότι έχει η Red Bull, η οποία διέγραψε εντελώς έναν οδηγό από τις τάξεις της, επειδή είπε μία και μόνη λέξη.

Ο οδηγός που πλέον δεν θα φοράει την στολή με τους κόκκινους ταύρους επάνω της είναι ο Juri Vips.

Ο Vips είναι ένας 22χρονος οδηγός από την Εσθονία ο οποίος αγωνίζεται στην Formula 2 για τρίτη συνεχή χρονιά και ανήκε μέχρι πρότινος στην ακαδημία νέων οδηγών της Red Bull. Το 2020 ήταν στην ομάδα της DAMS, ενώ το 2021 και το 2022 είναι ντυμένος στα χρώματα της Hitech Grand Prix.

Juri Vips

Το 2021 έκανε τις πρώτες του νίκες στο Μπακού, στον δεύτερο αγώνα sprint και στο feature race του Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν. Πρόσφατα ο Vips έκανε το ντεμπούτο του και στην Formula 1, οδηγώντας στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην Ισπανία το αυτοκίνητο που κανονικά οδηγεί ο Sergio Perez.

Δείτε ακόμα: F1: «Σώστε μας πριν μείνουμε ανάπηροι στα 30 μας» λέει o Gasly

Το παράπτωμα στο οποίο έπεσε ο Vips είναι ότι είπε την λέξη Niggah. Πρόκειται για αργκό η οποία αναφέρεται σε κάποιον άνθρωπο μαύρου χρώματος αλλά έχει εντελώς απαξιωτική σημασία. Ο Vips το είπε αυτό ενώ έπαιζε Call of Duty και έκανε ταυτόχρονα stream στην πλατφόρμα του Twitch. Έτσι, αυτή η ατάκα του ακούστηκε από όλους όσους παρακολουθούσαν εκείνη την στιγμή το streaming του παιχνιδιού.

Ο ίδιος έβγαλε στην συνέχεια ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι έχει καταλάβει το λάθος του, όμως αυτό δεν άλλαξε την απόφαση της Red Bull η οποία τον αφαίρεσε άμεσα από το πρόγραμμα νέων οδηγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...