F1: Πρωτάθλημα στην πίστα ή στα χαρτιά;

Ο Verstappen προσπέρασε τον Hamilton στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της σεζόν και κατέκτησε τον τίτλο. Η Mercedes όμως σκοπεύει να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

  • -
  • -

Ο τελικός του ανεπανάληπτου φετινού πρωταθλήματος της F1 ολοκληρώθηκε με συγκλονιστικό τρόπο στον τελευταίο γύρο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Για τη Red Bull Racing και τους Αγωνοδίκες του αγώνα, ο Max Verstappen είναι ο θριαμβευτής, σπάζοντας την κυριαρχία του Lewis Hamilton.

f1 battle1

Για τη γερμανική ομάδα και 8 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τίποτα δεν έχει τελειώσει από νομικής πλευράς. Τι κι αν ο αγωνιστικός διευθυντής των GP, Michael Masi, απάντησε άμεσα στον team principal της Mercedes, λέγοντας: «Toto, αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Κάναμε έναν αγώνα αυτοκινήτων», ο Wolff είναι πολύ πιθανό κυνηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, καθώς θεωρεί πως ο Hamilton και η ομάδα του αδικήθηκαν.

Αρχικά, η Mercedes κατέθεσε δύο ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους Αγωνοδίκες. Κι αν η πρώτη δεν ενόχλησε τόσο τους Γερμανούς, η δεύτερη ήταν αυτή που τους έκανε έξαλλους, καθώς υποστηρίζουν πως παραβιάστηκε το Άρθρο 48.12 των Αθλητικών Κανονισμών.

Η Mercedes άφησε να εννοηθεί πως θα εφεσιβάλει την ετυμηγορία των αγωνοδικών και θα οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Εφετείο της FIA. Ωστόσο δεν τον έχει πράξει ακόμη. Αν επιθυμεί να το κάνει και να προσπαθήσει να ανατρέψει το τελικό αποτέλεσμα, έχει δικαίωμα άλλων 72 ωρών.

F1 Abu Dhabi: Η απάντηση της FIA στις ενστάσεις της Mercedes

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Τηρείται απόλυτη σιγή και κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Mercedes. Χωρίς να θέλουμε να προδικάσουμε τίποτα, θεωρούμε πως ο κύριος Wolff όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας, προφανώς, αφού οι τόνοι έπεσαν και τα πνεύματα ηρέμησαν, αντελήφθησαν ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να κερδίσουν αυτή τη μάχη.

«Παραθυράκια» υπάρχουν για να πάνε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι με έναν ολόκληρο μηχανισμό, ένα οικοδόμημα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διοικούν η FIA και η Liberty Media.

f1 battle2

Αυτό που συνέβη στον τελευταίο γύρο με το safety car και αν έπρεπε να περάσουν τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο για να συνεχιστεί ο αγώνας, πλήγωσε τη Mercedes, αλλά περισσότερο την ίδια την F1 και το άθλημα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία το αντιλαμβάνεται, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να κριθεί το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στα χαρτιά.

Εκτός κι αν η Mercedes θέσει σε ισχύ τις πανίσχυρες οικονομικές και παρασκηνιακές δυνάμεις που κατέχει και αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα. Οι επόμενες ώρες αναμένονται πραγματικά με ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...