F1 Abu Dhabi: Η απάντηση της FIA στις ενστάσεις της Mercedes

Οι Αγωνοδίκες αφού εξέτασαν τις ενστάσεις της Mercedes απεφάνθησαν πως ο Max Verstappen είναι άξιος νικητής και παγκόσμιος πρωταθλητής.

  • -
  • -

Η Mercedes και ο Toto Wolff επιχείρησαν να «φρενάρουν» τη νίκη του Max Verstappen στο Grand Prix Abu Dhabi, επικαλούμενοι παραβίαση των Άρθρων 48.8 και 48.12 της FIA. Οι Αγωνοδίκες αφού εξέτασαν τα γεγονότα, δεν έκαναν δεκτή καμία ένσταση, οπότε ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing είναι με κάθε επισημότητα ο νέος πρωταθλητής της Formula 1

Αρχικά, η FIA δημοσίευσε την απόφασή της στις 22:14 τοπική ώρα, σχετικά με την υπόθεση παραβίασης του Άρθρου 48.8, με την οποία απορρίπτει την ένσταση.

fia abu dhabi

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: «Έχοντας εξετάσει τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων μερών, οι Αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι, παρόλο που το μονοθέσιο Νο 33 (Verstappen) κάποια στιγμή, για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κινήθηκε ελαφρώς μπροστά από το Νο 44 (Hamilton), ενώ και τα δύο αυτοκίνητα επιτάχυναν και φρέναραν, βρέθηκε πίσω από το Νο 44 και δεν ήταν μπροστά όταν τελείωσε η περίοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας (δηλαδή στη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού). Συνεπώς, η ένσταση απορρίπτεται και το παράβολο δεν επιστρέφεται».

Όσον αφορά τη δεύτερη ένσταση, όπως αναφέρει το έγγραφο των Aγωνοδικών: «Αν και το άρθρο 48.12 μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί πλήρως, σε σχέση με το αυτοκίνητο ασφαλείας που επιστρέφει στα pits στο τέλος του επόμενου γύρου, το άρθρο 48.13 το παρακάμπτει και μόλις εμφανιστεί το μήνυμα «είσοδος αυτοκινήτου ασφαλείας σε αυτόν τον γύρο», είναι υποχρεωτικό να αποσύρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στο τέλος αυτού του γύρου. Παρά το αίτημα της Mercedes να αλλάξουν οι Αγωνοδίκες απόφαση, τροποποιώντας την κατάταξη ώστε να αντικατοπτρίζει τις θέσεις στο τέλος του προτελευταίου γύρου, αυτό δεν κρίνεται κατάλληλο. Συνεπώς, η ένσταση απορρίπτεται».

Μια δήλωση ενός εκπροσώπου της Mercedes, αφήνει να εννοηθεί πως η γερμανική ομάδα θα ασκήσει έφεση κατά των αποφάσεων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι πρωταθλητές στους Κατασκευαστές έχουν 72 ώρες για να αποφασίσουν εάν θα απευθυνθούν στο CAS.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ




 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...