F1 Abu Dhabi: Άκυρος ο τίτλος του Verstappen;

Δείτε ποια είναι τα Άρθρα 48.8 και 48.12 της FIA τα οποία σύμφωνα με τη Mercedes παραβίασε ο Verstappen.

  • -
  • -

Η αντιπαράθεση για τον τίτλο της Formula 1 φαίνεται ότι δεν έληξε με το πέσιμο της καρό σημαίας και την κατάκτηση της νίκης στο GP του Άμπου Ντάμπι από τον Verstappen -μετά την εντυπωσιακή προσπέραση στον Hamilton (video). Λίγο μετά τις 19:00, η Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team κατέθεσε 2 ενστάσεις εναντίον της Red Bull Racing Honda, για σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών.

Πιο συγκεκριμένα, η ένσταση με αριθμό 52 που κατατέθηκε πρώτη, αφορά παραβίαση του Άρθρου 48.8, το οποίο αναφέρει ότι «κανένας οδηγός δεν επιτρέπεται να κάνει προσπέραση, μέχρι να περάσει τη γραμμή εκκίνησης για πρώτη φορά ύστερα από την επιστροφή του αυτοκινήτου ασφαλείας στα pits». Η Mercedes ισχυρίζεται ότι ο Verstappen παρανόμως βρέθηκε δίπλα στον Hamilton -ή και λίγο πιο μπροστά του- φτάνοντας στη Στροφή 12 στο γύρο 57, πριν μπουν στον 58ο και τελευταίο γύρο του αγώνα.

Η άλλη ένσταση της Mercedes, με Νο 54, αφορά το Άρθρο 48.12, το οποίο αναφέρει ότι οι οδηγοί που έχουν δεχθεί γύρο μπορούν να προσπεράσουν τους προπορευόμενους σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας για να ξαναβρεθούν στο πίσω μέρος του κονβόι, εφόσον έχει σταλεί σχετικό μήνυμα από τον αλυτάρχη. Είναι στην κρίση του το αν θα το επιτρέψει ή όχι.

Στο Άμπου Ντάμπι, ο αλυτάρχης αρχικά δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό, αλλά στη συνέχεια... άλλαξε γνώμη μόνο για τους 5 οδηγούς που βρίσκονταν ανάμεσα στον Verstappen και τον Hamilton (Norris, Alonso, Ocon, Leclerc και Vettel). Δεν έστειλε όμως το ίδιο μήνυμα στους Ricciardo, Stroll και Mick Schumacher, που επίσης είχαν δεχθεί γύρο. Αν είχε συμβεί αυτό, το Safety Car θα έμενε για άλλον ένα γύρο στην πίστα, και ο αγώνας θα είχε τελειώσει με τα αυτοκίνητα σε σχηματισμό πίσω του, και με τον Hamilton φυσικά στην 1η θέση.

Από την πλευρά του, ο Christian Horner της Red Bull δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι που κατατέθηκαν αυτές οι ενστάσεις, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στη FIA».

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιος άξιζε περισσότερο τη νίκη -και το Πρωτάθλημα; Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί.

Πηγή: F1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...