Η Aston Martin Vantage το νέο safety car στην Formula 1

Δες σε που και πότε θα πρωτοεμφανιστούν Aston Martin Vantage και DBX

  • -
  • -

Από το 1996, η Mercedes-Benz έχει αποτελέσει τον αποκλειστικό πάροχο οχημάτων ασφαλείας για τον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με αυτή την παράδοση να σπάει φέτος για πρώτη φορά μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Αν και οι Mercedes-AMG που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως safety και medical cars δεν αποχωρούν ολοκληρωτικά, από φέτος θα μοιράζονται τα καθήκοντα τους με δύο μοντέλα της Aston Martin.

safety-medical

Είναι επίσημο πλέον, πως τα δύο εντυπωσιακά βρετανικά μοντέλα που βλέπετε στην φωτογραφία θα έρθουν να αναλάβουν τους ρόλους που προαναφέραμε πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν, στο τριήμερο δοκιμών που θα διεξαχθεί στην πίστα του Μπαχρέιν, 12 με 14 Μαρτίου, αλλά και στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, δύο εβδομάδες αργότερα, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα.

Το αυτοκίνητο που θα βρεθεί στην θέση της εντυπωσιακής AMG GT-R, η οποία έχει λάβει τον τίτλο του safety car από το 2018, θα είναι η Aston Martin Vantage, που μετά από μετατροπές, η τελική της ιπποδύναμη έχει διαμορφωθεί στους 530 ίππους ενώ η ροπή βρίσκεται στα 685 Nm. Την θέση της C63 AMG ως medical car θα πάρει το super-SUV, Aston Martin DBX των 550 ίππων και 700 Nm ροπής.

Και τα δύο αυτοκίνητα είναι ντυμένα με την Racing Green απόχρωση της επίσημης ομάδας Aston Martin Cognizant F1 Team. Παράλληλα, και τα δύο φέρνουν λεπτομέρειες σε lime απόχρωση, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες μετατροπές όπως η μπάρα-φώτων τεχνολογίας LED στην οροφή και μερικές επεμβάσεις στην αεροδυναμική και το στήσιμο τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του «επαγγέλματος».

Στο τιμόνι της Vantage θα βρεθεί ο πρώην οδηγών αγώνων, Richard Darker, ενώ την DBX θα «κουμαντάρει» ο Alan van der Merwe.

Εσάς πως σας φαίνονται τα νέα οχήματα ασφαλείας; Ευπρόσδεκτη η αλλαγή;

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...