Wolff: Όλα γίνονται για να μας σταματήσουν

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε η κυριαρχία της Mercedes να μη σταματήσει το 2022

  • -
  • -

Ο γερμανός κατασκευαστής έχει εξασφαλίσει το έβδομο συνεχόμενο διπλό παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 αυτή τη σεζόν. Kατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στον προηγούμενο αγώνα στην πίστα της Imola και οι οδηγοί της ομάδας Lewis Hamilton και Valtteri Bottas είναι οι μόνοι υποψήφιοι για το στέμμα των οδηγών του 2020.

Με τους κανόνες της F1 να παραμένουν σταθεροί και για το 2021, η Mercedes είναι ήδη φαβορί για να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο, αλλά τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά για την επόμενη σεζόν. Ο Wolff δέχεται ότι η σειρά των αλλαγών που έρχονται για το 2022 που περιλαμβάνουν νέους κανονισμούς και όριο στα χρήματα που θα δέχονται οι ομάδες θα βάλει φρένο στην κυριαρχία της Mercedes.

wolff2

«Το επόμενο έτος θα είναι μια μεταβατική χρονιά με τα ίδια με τα ίδια μονοθέσια» είπε. «Περιμένω και την Honda στην τελευταία της χρονιά να τα δώσει όλα, οπότε περιμένω μεγάλη πρόκληση για το 2022.Τα πάντα έχουν γίνει για να μας σταματήσουν. Όλοι θα αγωνιστούμε σε ίσους όρους όσον αφορά τον ανταγωνισμό. Θα ήθελα να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε και μετά το 2022 μετά το πέρας των αλλαγών που θα επιφέρουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο των τελευταίων ετών.»
Ο Wolff θα παραμείνει και του χρόνου στην Μercedes, αλλά θα ήθελε έναν ρόλο διαφορετικό που δε θα τον αναγκάζει να παίρνει μέρος σε κάθε αγώνα.
«Η κατάσταση μου είναι λίγο διαφορετική, επειδή είμαι συνιδιοκτήτης της ομάδας, οπότε δε θα την εγκαταλείψω ποτέ, επειδή αγαπάω αυτό που κάνω. Ποιος δε θα ήθελε να είναι μέρος σε ένα τέτοιο τρομερό σύνολο. Δεν έχω φτάσει στο τέλος, νιώθω ότι μπορώ να συνεισφέρω ακόμα. Αλλά θα χρειαστεί να δω και το μέλλον μου. Φερνοντας σαν αντικαταστάτη μου κάποιον άλλο στην θέση μου είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση για εμένα. Αλλά θα με βλέπετε συχνά.»



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...