Formula 1 - Eifel GP: Ο Χάμιλτον φτάνει τις 91 νίκες του Schumi και ο Ρικιάρντο επιστρέφει στο βάθρο

Άλλος ένας αγώνας με τα όλα του, ο 11ος γύρος του πρωταθλήματος της F1

  • -
  • -

«Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε», έτσι είχε πει ο θρύλος, Michael Schumacher, με το χθεσινό GP Γερμανίας να είναι βαριάς ιστορικής σημασίας. Ο Lewis Hamilton παίρνοντας την 91η νίκη του ισοφάρισε τον μεγάλο Schumi, ενώ ο Kimi Raikkonen έσπασε το ρεκόρ συμμετοχών στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, φτάνοντας τις 323, μία περισσότερη από τις 322 του Rubens Barrichello.

Σε άλλα νέα, ο Max Verstappen της Red Bull Racing, τερμάτισε 2ος, μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βρετανό, ενώ την τρίτη θέση ήρθε να κατοχυρώσει ο Daniel Ricciardo για την Renault, σημειώνοντας το πρώτο του podium μετά από 2,5 χρόνια.

Ο Hamilton αν και εκκίνησε 2ος στο grid, κατάφερε να περάσει τον ομόσταβλο του Valtteri Bottas στον 13ο γύρο, πριν ο Φινλανδός αποσυρθεί 6 γύρους αργότερα από πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Max Verstappen αν και κυνηγούσε τις δύο Mercedes καθ’ όλη την διάρκεια του GP, πιάστηκε στον ύπνο από τον Βρετανό στην επανεκκίνηση του αγώνα μετά το Safety Car, το οποίο προήλθε από την εγκατάλειψη του Lando Norris της McLaren, χάνοντας την ευκαιρία να επιτεθεί για την πρωτιά.

Ricciardo-podium

Το βάθρο συμπληρώθηκε από έναν πανευτυχή Daniel Ricciardo, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του βάθρο μετά την νίκη του στο Μονακό του ’18, ενώ ήταν και το πρώτο βάθρο της Γαλλικής ομάδας από την επιστροφή της στο άθλημα το 2016. Σημαντικό επίτευγμα, καθώς να θυμίσουμε πως υπήρχε στοίχημα μεταξύ του Αυστραλού και του διευθυντή της ομάδας, Cyril Abiteboul, το οποίο θέλει τον δεύτερο να αποκτά το πρώτο του τατουάζ μόλις ο Daniel σημείωνε το πρώτο του podium.

hulk-racingpoint

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Μεξικανός Sergio Perez της Racing Point, αδυνατώντας να επιτεθεί στην Renault που προπορευόταν, ενώ εντύπωση έκανε η 8η θέση του Nico Hulkenberg, ο οποίος ήρθε εκτάκτως, για να καλύψει την θέση του Lance Stroll στο δεύτερο ροζ μονοθέσιο. Να σημειωθεί πως εκκίνησε 20ος, ενώ δεν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει καμία δοκιμή με το μονοθέσιο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, δεδομένα που του χάρισαν και τον τίτλο του «Οδηγού της ημέρας» από τους θεατές! Στην 5η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz με McLaren, μπροστά από τον Pierre Gasly της AlphaTauri στην 6η και τον Charles Leclerc της Ferrari στην 7η, με τον τελευταίο να είναι εμφανές πως κάνει το καλύτερο δυνατό οδηγώντας ένα καθόλου ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Romain Grosjean με Haas στην 9η και ο Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo στην 10η. Πληθώρα εγκαταλείψεων και σε αυτόν τον αγώνα με τα μονοθέσια των Bottas, Albon, Ocon, Norris και Russell, να μην καταφέρνουν να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού.

Το τριήμερο στο Nurburgring της Γερμανίας έκλεισε με ιστορικές στιγμές, καθώς ο γιος του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή Michael Schumacher, Mick, χάρισε το κράνος του πατέρα του από την σεζόν του 2012, στον εκστασιασμένο Hamilton. Να θυμίσουμε πως ο 23χρονος οδηγός της F2, ήταν προγραμματισμένο να οδηγήσει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για λογαριασμό της Alfa Romeo Racing, αλλά δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν του το επέτρεψαν.

Ham-schumi-helmet

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στην ολοκαίνουργια πίστα του Portimao της Πορτογαλίας στις 23-25 Οκτώβρη. Ποιος πιστεύετε πως θα κυριαρχήσει στο άγνωστο έδαφος; Θα σπάσει ο Hamilton το ρεκόρ των 91 νικών;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...