Η Williams F1 πουλήθηκε σε αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία

Παρά την εξαγορά της από την Dorilton Capital, η Williams θα διατηρήσει την επωνυμία της

  • -
  • -

Με τη φημολογία για πώληση της αγωνιστικής ομάδας της Williams, να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, λόγω οικονομικών δυσκολιών, πλέον επιβεβαιώθηκε πως η αμερικάνικη εταιρεία επενδύσεων, Dorilton Capital, αγόρασε εξ’ ολοκλήρου, την ομάδα που ιδρύθηκε από τον Frank Williams, το 1977. Πρόκειται για μία από τις πετυχημένες ομάδες στην ιστορία της

Formula 1

, με 9 πρωταθλήματα κατασκευαστών (τελευταίο το 1997), 7 οδηγών και 114 νίκες σε Grand Prix. Τελευταίος πρωταθλητής με τα χρώματα της Williams ήταν ο Jacques Villeneuve, το 1997. 


Ύστερα από δύο πολύ δύσκολες χρονιές στον «πάτο» της κατάταξης του πρωταθλήματος της Formula 1, η ομάδα υπέστη σοβαρό οικονομικό πλήγμα που την οδήγησε στην αναζήτηση αγοραστή, από τα τέλη του περασμένου Μαΐου. Έτσι με ανακοίνωσή της η Williams F1 Team, μετά από αναζήτηση σχεδόν 3 μηνών, ανακοίνωσε πως εξαγοράστηκε κατά 100%, από την αμερικανική εταιρεία.

Μία κίνηση, η οποία στηρίχθηκε ομόφωνα από όλο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τον ίδιο τον Frank Williams, καθώς εξασφαλίζει το μέλλον της ομάδας μακροπρόθεσμα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως δεν υπάρχει καμία βλέψη για αλλαγή του ονόματος της ιστορικής ομάδας, αφού ο νέος ιδιοκτήτης δήλωσε πως αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η κληρονομιά της Williams. Επίσης, δεν υπάρχει και καμία βλέψη για μεταφορά των κεντρικών εγκαταστάσεων της ομάδας από το Oxfordshire.

williams back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...