Υπερεκτιμήθηκε ο διαχύτης της RBR;

  • -
  • -

Μετά από τον περσινό διπλοτάβανο διαχύτη και την φετινή καινοτομία του f-duct της McLaren, τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων τρέχουν για να αντιγράψουν τον διαχύτη της Red Bull Racing, ο οποίος τροφοδοτείται από τα αέρια της εξάτμισης (“blown diffuser”).

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner, είπε ότι οι ομάδες έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της τεχνικής αυτής καινοτομίας. Στον Γερμανικό Τύπο δε είπε ότι το κέρδος είναι ανάμεσα στα 2 και 3 δέκατα στον γύρο. Η Ferrari και η Renault έφεραν τις δικές τους εκδόσεις στην Βαλένθια, ενώ η McLaren και η Williams ετοιμάζουν την δική τους εκδοχή για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο Βρετανικό GP.

 

Για να μιλήσουμε όμως με πραγματικά στοιχεία, θα πρέπει να πούμε ότι μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να ταιριάζει με την φιλοσοφία σχεδιασμού κάθε μονοθεσίου, ειδάλλως θα είναι βήμα πίσω στην εξέλιξή του. Δεν έχει νόημα να βάλεις κάτι στο μονοθέσιο που δεν σου φέρνει κέρδος. Από την Ferrari μπορεί να ήταν αισιόδοξοι από το αποτέλεσμα της εφαρμογής, αλλά θέλουν να το δουν και σε μια πραγματική πίστα (η Βαλένθια ήταν στους δρόμους της πόλης). Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η προσέγγιση της McLaren στην εφαρμογή του “blown diffuser” και το δεύτερο τεστ της Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...