Επίσημη η ακύρωση των GP σε Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία

Το πλάνο των 15-18 αγώνων σχεδιάζεται από τη Formula 1, με την ακύρωση των αγώνων σε Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία να θεωρείται αναμενόμενη

  • -
  • -

Με δεδομένο το γεγονός ότι ελέω κορονοϊού η Formula 1 έχει επιβεβαιώσει την έναρξη της χρονιάς στις αρχές Ιουλίου στην Αυστρία, ήδη προχωράει στη σχεδίαση του δεύτερου μισού της χρονιάς. Συνολικά, αναμένεται να περιλαμβάνει 15-18 αγώνες με την αυλαία να πέφτει στα μέσα Δεκεμβρίου στο Abu Dhabi. Πριν από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου πλάνου, το οποίο και αναμένεται να γνωστοποιηθεί λίγο νωρίτερα από τον πρώτο αγώνας της χρονιάς στην Αυστρία, η Formula 1 γνωστοποίησε ότι ακυρώνονται οι αγώνες σε Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία. 




Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Ως αποτέλεσμα τον προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σε συνεργασία με τους promoter αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη διεξαγωγή των αγώνων σε Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία για το 2020. Για τις δύο πρώτες η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για αγώνες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ στην Ιαπωνία οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κάνουν σχεδόν αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα.»

Παράλληλα, στη Formula 1 μιλούν για ενδιαφέρον από πίστες που δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό πρόγραμμα του θεσμού, οι οποίες είναι πιθανό να αντικαταστήσουν αγώνες που ακυρώθηκαν. H λογική που επικρατεί αυτή τη στιγμή, θέλει να προστίθενται δύο ακόμα ευρωπαϊκοί αγώνες και το Πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται σε Bahrain και Abu Dhabi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...