Formula 1 Video: Οι πιο περίεργες εγκαταλείψεις

Η εγκατάλειψη σε ένα Grand Prix της F1 αποτελεί μέρος του παιχνιδιού, αλλά πολλές φορές μπορεί να προκληθεί με τον πλέον περίεργο τρόπο

  • -
  • -

Σίγουρα, δεν υπάρχει οδηγός που να μην έχει βιώσει την πίκρα της εγκατάλειψης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ειδικά στη Formula 1, όπου οι μάχες είναι… «σώμα με σώμα», το να βρεθεί κανείς εκτός αγώνα μόνο απίθανο δεν είναι. Κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του ανθρώπινου λάθους, είτε αφορά οδηγό, είτε μηχανικό. Βλέπετε σε ένα Grand Prix κάθε γρανάζι του μηχανισμού λειτουργεί στο όριο!

Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που η εγκατάλειψη μπορεί να προκληθεί για τον πλέον απίθανο λόγο! Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Olivier Panis, o οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιο του στην άκρη όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα το κόκπιτ να γεμίσει αφρό. Βέβαια, υπάρχουν και ακόμα πιο περίεργες περιπτώσεις, όπως αυτή του Jonny Herbert, ο οποίος προσπάθησε να πατήσει φρένο και ένα γαλλικό κλειδί που είχε ξεχάσει ο μηχανικός του μπλέχτηκε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός πίστας. Στο παραπάνω βίντεο, η Formula 1 μας θυμίζει τις δέκα πιο περίεργες εγκαταλείψεις στο θεσμό, με αυτή που βρίσκεται στο Νο1 δικαίως να θεωρείται μοναδική!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...