Δέκα κορυφαίες στιγμές του Ayrton Senna (Video)

Για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 όλων των εποχών. Και στο συγκεκριμένο βίντεο μπορείτε να καταλάβετε το λόγο

  • -
  • -

Πρωτομαγιά του 1994 χάθηκε ένα από τους κορυφαίους πιλότους της Formula 1, ο Ayrton Senna. Πολλές φορές, έτσι και στην περίπτωση του Βραζιλιάνου, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Αυτό ισχύει για όλα τα σπορ, αλλά και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και φυσικά τη Formula 1. Οι νίκες και οι τίτλοι αποτελούν κορυφαία επιτεύγματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όμως, πρέπει να συνδυάζονται με επιπλέον στοιχεία και χαρακτηριστικά για να καθιερωθεί κάποιος ανάμεσα στους κορυφαίους.

Διάβασε εδώ τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του Ayrton Senna

Και ο Ayrton Senna είναι το παράδειγμα του οδηγού που μπορεί να μην έχει αριθμό νικών, τίτλων ή pole position που κατέχουν συναθλητές του, αλλά έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Και για τους περισσότερους ο καλύτερος ever. Βλέπετε, για να κερδίσει το συγκεκριμένο τίτλο έπρεπε να περάσει δύσκολες στιγμές, να κερδίσει ενάντια στα προγνωστικά και να σημειώσει επιδόσεις που μόνο εξωγήινες μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Ο Senna έκανε όλα τα παραπάνω. Η ταχύτητα του ήταν αδιαμφισβήτητη, κάτι που απέδειξε πολλές φορές. Όπως το 1988 στο GP της Suzuka όταν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας πέσει νωρίτερα στην τελευταία θέση της κατάταξης. Και μαζί να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο.
Την ίδια ώρα, δεν είχε αντίπαλο στο βρεγμένο οδόστρωμα, στοιχείο που τον διέκρινε από τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την μεγαλειώδη εμφάνιση του στο Estoril με τη Lotus, όταν κέρδισε υπό καταρρακτώδη βροχή για πρώτη φορά στην καριέρα του, με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τον δεύτερο.
Όμως, πάνω από όλα ήταν άνθρωπος. Και το είχαμε δει στην πίστα, όταν το 1992 σταμάτησε το μονοθέσιο του για να βοηθήσει τον Erik Comas που ήταν αναίσθητος στη Ligier μετά από έξοδο. Απολαύστε στο παραπάνω βίντεο δέκα κορυφαίες στιγμές του μεγάλου Ayrton Senna.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...