"Ευκαιρία να κολλήσουν κορονοϊό", είπε ο Helmut Marko για τους πιλότους της Red Bull!

Ναι, καλά διαβάζετε! Ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης οδηγών της Red Bull είχε την παραπάνω… φαεινή ιδέα!

  • -
  • -

Με την πανδημία του κορονοϊού να πλήττει τον πλανήτη, η αγωνιστική σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 δεν έχει ξεκινήσει καν, με τους πρώτους οκτώ αγώνες να έχουν ήδη ακυρωθεί. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν προς αναβολή οδεύει και το Grand Prix του Καναδά που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Ιουνίου. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων και όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, ο επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Red Bull, o Helmut Marko, κατάφερε να σοκάρει με τις δηλώσεις του στο αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι ORF. Ο 76χρονος υποστήριξε ότι είχε ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι Max Verstappen και Alexander Albon (όπως και οι Pierre Gasly και Daniil Kvyat της Alpha Tauri) θα κολλούσαν κορονοϊό, έτσι ώστε να είναι σίγουρα υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση όταν ξεκινήσει η σεζόν στην F1!

«Έχουμε τέσσερις οδηγούς στην F1 και άλλους 8-10 στην ομάδα νέων» είπε ο Marko και συνέχισε: «Η ιδέα ήταν να οργανώσουμε ένα καμπ, στο οποίο οι οδηγοί μας σε αυτό το κενό διάστημα θα έμεναν συγκεντρωμένοι πνευματικά, αλλά και σε καλή φυσική κατάσταση. Και θα αποτελούσε ιδανική συνθήκη για να κολλήσουν τον ιό. Όλοι τους είναι υγιείς νέοι, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαν ξεπεράσει τον ιό και θα ήταν προετοιμασμένοι για τη μέρα που θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Και μάλιστα, σε ένα Πρωτάθλημα που αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό.» Όταν ρωτήθηκε πως αντέδρασαν οι άνθρωποι της Red Bull στην ιδέα του, εκείνος λακωνικά απάντηση: «Όχι, και τόσο καλά»! Τι περίμενε αλήθεια;

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος πέρασε ένα κρύωμα το οποίο είχε ίδια συμπτώματα με αυτά του κορονοϊού, χωρίς όμως να γνωρίζει αν επρόκειτο για τον ιό της πανδημίας, αφού δεν έκανε ποτέ το σχετικό τεστ. Στην Αυστρία υπάρχει περιορισμένος αριθμός τεστ και ο 76χρονος θέλει να εξεταστεί στην πρώτη ευκαιρία. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε ότι η Red Bull, όπως και άλλες ομάδες της Formula 1 βοηθούν στην παραγωγή αναπνευστήρων στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού.
#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...