O Kimi τα έχει… 300!

Ο Iceman αναμένεται να εισέλθει σε ένα ιδιαίτερα κλειστό “κλαμπ” πιλότων

  • -
  • -

Έτοιμος να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της Formula 1 είναι ο Kimi Raikkonen, μιας και το προσεχές Σ/Κ (26-27/5) αναμένεται να εισέλθει στο κλειστό «κλαμπ» των οδηγών που μετρούν 300 συμμετοχές στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Φινλανδός πιλότος διακρίνεται για το χαμηλό «προφίλ» που διατηρεί, αρνούμενος πεισματικά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και το ατέρμονο κυνήγι των ρεκόρ. «Η οδήγηση είναι το μοναδικό πράγμα που μου αρέσει στη F1», ξεκαθάρισε κάποια στιγμή ο "Iceman", λόγια που αναδεικνύουν τη μετριοφροσύνη από την οποία διακρίνεται.

Σημειώνεται δε πως ενδεχόμενη τιμητική βράβευση του πιλότου στο περιθώριο του επικείμενου αγώνα, από την διοικούσα αρχή της Formula 1, ίσως τον φέρει σε άβολη θέση, μιας και επιθυμεί να μένει μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

Αναφορικά με την αξιομνημόνευτη πορεία του, πεπρωμένο του Kimi ήταν να διακριθεί σε έναν εκ των κορυφαίων οδηγών που επιβιβάστηκαν σε πιλοτήριο μονοθεσίου, κερδίζοντας τον καθολικό σεβασμό οπαδών και αντιπάλων. Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελούν οι 21 νίκες σε αγώνες της F1, κατά τη 19ετή συγκλονιστική πορεία του στις πίστες. Οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του στις McLaren, Ferrari, Lotus και σήμερα στην Alfa Romeo διατηρούν μόνο όμορφες αναμνήσεις για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

«Όλοι μιλάνε για τον υπ’ αριθμόν 300 αγώνα μου, αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει η επίδοση της ομάδας», κατέστησε σαφές ο Kimi εξ αφορμής του προσεχούς ιστορικού αγώνα που τον εντάσσει στο πάνθεον της F1.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TO ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ HAMILTON ΣΕ 5ΧΡΟΝΟ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...