F1: Ο Vettel μιλάει για την Ferrari

  • -
  • -

Το πρωτάθλημα οδηγών έχει ολοκληρωθεί και ο Lewis Hamilton μπήκε στην κατηγορία των 5 φορές παγκόσμιων πρωταθλητών μαζί με τους Fangio και Schumacher, με τον τελευταίο προφανώς να έχει φτάσει τα 7 στο σύνολο. Δυο είναι τα πράγματα που κυριαρχούν στις κουβέντες που γίνονται. Την πεποίθηση ότι ο Hamilton είναι ο καλύτερος οδηγός της γενιάς του και γιατί η Ferrari δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια χρονιά. Το πρόσωπο των ημερών πέρα από τον Hamilton είναι ο Sebastian Vettel που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από μεγάλη μερίδα των tifosi. Το Motorsport.com και ο καλός φίλος Roberto Chinchero εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Sebastian Vettel στην οποία ο Γερμανός απάντησε ανοιχτά για όλα τα θέματα.

 

Παίρνουμε κάποια κομμάτια της συνέντευξης που δείχνουν το τι πιστεύει ο Vettel

 

«Είναι δικαιο να πούμε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά δεν συμφωνώ με κάποιους που λένε ότι το αυτοκίνητό μας είχε κυριαρχήσει. Εάν δειτε τα αποτελέσματα από την αρχή της χρονιάς θα δείτε ότι δεν υπήρχε κυριαρχία. … Κατά την διάρκεια της σαιζόν είμασταν πολύ κοντά ανταγωνιστικά, αλλά δεν υπήρχε ένας αγώνας που να υπήρχε κυριαρχία, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας. Εάν δεις τους αγώνες σε Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία πιστεύω ότι είχαν ένα κυρίαρχο μονοθέσιο, κάτι που δεν έγινε με μας. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι εδώ για να διαφωνήσω για το εάν έχουμε ανταγωνιστικό ή όχι μονοθέσιο, αλλά δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι έχουμε κυρίαρχο», είπε ο Vettel.

 

Στην ερώτηση για το εάν υπήρχε παραπάνω από το κανονικό ενθουσιασμός και ίσως και κάποιων insiders o Vettel απάντησε «Ναι, ίσως».

 

Για το εάν ο θάνατος του Sergio Marchionne επηρέασε την ομάδα : «Θα ήταν λάθος να πούμε ότι δεν το έκανε. Το πιστεύω, αλλά η ομάδα κατάφερε να μείνει συμπαγής και δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα που είχαμε για να βγάλουμε συμπεράσματα. Προφανώς και ήταν ένα βασικό στέλεχος της ομάδας, μας κατεύθυνε, και να μαθαίνεις ότι εξαφανίζεται ένας άνθρωπος τέτοιου βεληνεκούς είναι πάντα δύσκολο. Είμαστε όμως μια μεγάλη ομάδα, από πολλά τμήματα και επαγγελματίες σε οποιονδήποτε τρόπο, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν πιστεύω ότι η απώλεια μας επηρέασε βραχυπρόθεσμα, και δεν πιστεύω το ότι έχει γίνει συνδέεται με την απώλεια του Προέδρου».

 

Για την πίεση που έχει στην Ferrari : «Η Ferrari είναι διαφορετική και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για μένα. Όμως είπα υπάρχει πάντα ενθουσιασμός γύρω από εμάς, και είναι σημαντικό να το ζεις σαν θετικό εάν με καταλαβαίνεις. Μπορείς να το εκλάβεις σαν ‘α, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση, πολύ μεγάλη αναμονή’, αλλά μπορεί να ζεις με το ότι δίνεις προστιθέμενη αξία έχοντας ένα έθνος πίσω σου, όπως η Ιταλία με την Ferrari. Ο κόσμος πιστεύει στην Ferrari, αγαπάει την Ferrari και όταν αποτυγχάνουμε να ικανοποιήσουμε την ευχή τους είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Είναι μέρος του παιχνιδιού»

 

Για το επιθετικό στυλ του Verstappen : «Ο καθένας έχει το δικό του στυλ οδήγησης και πιστεύω ότι είναι καλό να είσαι επιθετικός την σωστή στιγμή. Πιστεύω ότι έχει ‘ηρεμήσει’ σε σχέση με το παρελθόν, και έχει βρει τον δρόμο του, όπως κάνουν όλοι οι οδηγοί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αμφιβολία για την ταχύτητά του και το ταλέντο του, καθώς υπάρχουν και πράγματα που θα μάθει. Είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει πολύ περισσότερο από εμένα»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...