F1: Ο Hamilton κέρδισε μέσα στην Ιταλία

  • -
  • -

Αλλιώς το περίμεναν οι φίλαθλοι της Ferrari έχοντας τα δυο μονοθέσια της κόκκινης ομάδας να εκκινούν από τις δυο πρώτες θέσεις, αλλά δεν τα κατάφεραν. O Lewis Hamilton κέρδισε το Ιταλικό GP και έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Ο Raikkonen είχε σημαντικό πρόβλημα με τα ελαστικά του και δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία του αγώνα, ενώ ο Bottas κατέλαβε την 3η θέση στο βάθρο.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε ωραία για την Ιταλική ομάδα στην πρώτη στροφή με τον Raikkonen να κρατά την πρωτοπορία και τον Vettel να αμύνεται στην επίθεση του Lewis Hamilton.

 

 

Το δράμα για τους Ιταλούς ήρθε στην 2η στροφή με τον Vettel να επιλέγει την εσωτερική και τον Hamilton την εξωτερική γραμμή στην στροφή. Τα δυο μονοθέσια ήρθαν σε επαφή και ο Γερμανός έκανε τετ-α-κε κάτι που τον έφερε στην τελευταία θέση.

 

 

Την ίδια στιγμή το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του καθώς ο Hartley βγήκε εκτός αγώνα. Στην επανεκκίνηση ο Raikkonen έχασε την θέση από τον Hamilton για να την ξανακερδίσει.

 

Ο Hamilton κρατούσε μια σταθερή απόσταση από τον Raikkonen περιμένοντας να δει τις επιλογές του στο πιτ στοπ, και στον 10ο γύρο η διαφορά τους ήταν στο 1 δευτερόλεπτο

 

 

Η Ferrari έκανε την κίνησή της στον 20ο γύρο

 

 

Την ίδια στιγμή ο Hamilton πήρε εντολή να ανεβάσει ρυθμό αλλά η έξοδος του Ricciardo έφερε μια … ανακατωσούρα. Όταν μπήκε ο Hamilton και βγήκε και πάλι στην πίστα ήταν πίσω από τον Raikkonen, αλλά η Mercedes είχε αφήσει τον Bottas μέσα για να ελέγχει τον οδηγό της Ferrari.

 

 

O Bottas έκανε την δουλειά του και ο Hamilton έκλεινε την διαφορά

 

 

Τελικά 10 γύρους πριν από το τέλος ο Hamilton πέρασε τον Φιλανδό ο οποίος είχε προβλήματα με τα πίσω ελαστικά του

 

 

Ο Hamilton κέρδισε, αλλά το σημαντικότερο είναι μάλλον ότι ο Vettel έφτασε στην 4η θέση καθώς επεβλήθη ποινή στον Verstappen 5 δευτερολέπτων.

 

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Hamilton πήρε μια διαφορά 30 βαθμών, σε σημαντικό σημείο του πρωταθλήματος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...