F1: Ανετη νίκη για τον Vettel στο Βέλγιο

  • -
  • -

Μια άνετη επικράτηση της Ferrari με τον Sebastian Vettel είχαμε σήμερα το απόγευμα στην πίστα του Spa στο Βέλγιο. Πίσω του είχαμε τους Hamilton και Ricciardo.

 

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή με τον Hulkenberg να χάνει τα φρένα στην 1η στροφή με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Alonso και αυτός πάνω στον Leclerc με το HALO να κάνει την δουλειά του και να προστατεύει τον νεαρό Μονεγάσκο.

 

 

Και ενώ οι αγωνοδίκες εξέταζαν κατά πόσο θα έπρεπε να βγει αυτοκίνητο ασφαλείας η μάχη για την 1η θέση καλά κρατούσε με τον Vettel να είναι ο νικητής

 

 

Από την σύγκρουση στην 1η στροφή οι Ricciardo και Raikkonen χτύπησαν μεταξύ τους και ο μεν πρώτος κατέστρεψε την πίσω αεροτομή του και μπήκε στον αγώνα όντας 2 γύρους πίσω, ενώ ο Raikkonen μετά από κάποιους γύρους εγκατέλειψε.

 

 

Ο Vettel ήλεγχε τον αγώνα μπροστά από τον Hamilton και ο δευτερος επέλεξε τον 21ο γύρο να κάνει το πιτ στοπ του.

 

 

Η απάντηση του Vettel ήρθε άμεσα στον επόμενο γύρο και με το που μπήκε στην πίστα βρέθηκε μπροστά από τους Verstappen και Hamilton με τον Ολλανδό να χρωστάει πιτ στοπ.

 

 

Ο Bottas έκανε ένα εκπληκτικό αγώνα ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις τερματίζοντας 4ος. Τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις έκλεισαν οι Perez, Ocon, Grosjean, Magnussen, Gasly και Ericsson.

 

Το αποτέλεσμα του αγώνα

 

 

Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Hamilton προηγείται του Vettel με 231 – 214 ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes προηγείται της Ferrari με 345 - 335

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...