F1: Ανατρεπτικός αγώνας στην Γερμανία με τον Hamilton νικητή!

  • -
  • -

Μπορεί να εκκίνησε από την 14η θέση, αλλά ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του Γερμανικού GP βλέποντας τον Sebastian Vettel να εγκαταλείπει ενώ ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα. Δίπλα του στο βάθρο ανέβηκαν οι Bottas και Raikkonen.

 

O Vettel έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση κρατώντας την θέση του μπροστά από τον Valtteri Bottas. Πιο πίσω ο Hamilton είχε αρχίσει τον αγώνα του να κερδίσει όσες περισσότερες θέσεις μπορούσε, ενώ ο Verstappen προσπάθησε να κλέψει την θέση από τον 3ο Raikkonen.

 

 

Στον 13ο γύρο ήταν φανερό ποιος είχε κερδίσει το περισσότερο έδαφος

 

 

Ο πρώτος οδηγός που μπήκε στα πιτ για να βάλει την μαλακή γόμα ήταν ο Kimi Raikkonen με την Ferrari να μοιράζει τις στρατηγικές της.

 

 

Με τους Verstappen και Bottas να μπαίνουν και αυτοί για αλλαγή ο Raikkonen ήταν μπροστά στον αγώνα και ο Vettel ακολουθούσε. Και κάπου εκεί ο Vettel άρχισε να διαμαρτύρεται για το ότι τα λάστιχά του άρχισαν να υπερθερμαίνονται. Σαφές μήνυμα για να αναλάβει δράση η Ferrari και να δώσει εντολή στον Raikkonen να κάνει στην άκρη.

 

 

Και στον 39ο γύρο ο Raikkonen πήρε εντολή να κάνει στην άκρη

 

 

Και κάπου εκεί τα πράγματα για την Ferrari πήγαν πολύ άσχημα. Η βροχή εμφανίστηκε στο μισό κομμάτι της πίστας και ο πρωτοπόρος Vettel έχασε τον έλεγχο της Ferrari και βγήκε εκτός πίστας

 

 

Και πάνω στην αναμπουμπουλα με το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Hamilton ενώ πήγαινε για τα πιτς, έμεινε τελικά έξω

 

 

Στην επανεκκίνηση μετά από το τέλος του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Bottas δοκίμασε να κλέψει την νίκη από τον Hamilton, αλλά πήρε εντολή να κρατήσει την θέση του και να μην κάνει καμία κίνηση που να απειλεί τον Hamilton.

 

 

Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Verstappen, Hulkenberg, Grosjean, Perez, Ocon, Ericsson και Hartley. Με τον τρόπο αυτό ο Hamilton πήρε και πάλι τα ηνία στο πρωτάθλημα οδηγών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...