F1: O Kubica επιβεβαίωσε ότι είχε συμβόλαιο με την Ferrari το 2012

  • -
  • -

Η ιστορία του Robert Kubica είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Πολωνός οδηγός είχε ένα τρομακτικό ατύχημα το 2011 στο ράλι Ronde di Andora όταν η μπαριέρα που έπεσε διαπέρασε το σασί και τον χτύπησε πολύ άσχημα στην δεξια του πλευρά. Χρειάστηκαν πολλά χειρουργεία για να μπορέσει να γίνει λειτουργικό το χέρι του.

 

Μιλώντας στο Podcast του Autosport επιβεβαίωσε μια φήμη που υπήρχε για χρόνια, ότι το 2012 θα οδηγούσε για την Ferrari δίπλα στον Fernando Alonso. Είπε λοιπόν ότι σκεφτόταν να αποσυρθεί από τον αγώνα αυτό, αλλά δεν ήθελε να απογοητεύσει την ομάδα που το διοργάνωνε καθώς «η ομάδα για την οποία θα οδηγούσα την επόμενη σαιζόν δεν επέτρεπε να οδηγήσω Ραλι». Όταν ο Tom Clarkson που έκανε την συνέντευξη τον πίεσε λέγοντας ότι εάν ήταν η Ferrari αυτή η ομάδα, ο Kubica απάντησε «Ναι».

 

Πρόσθεσε ότι είχε υπογράψει με τον τότε αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari Stefano Domenicali, και ότι θα έπαιρνε λιγότερα λεφτά από ότι έπαιρνε στην Renault. «Ο πρώτος στόχος είναι να μπεις στην F1. Ο δεύτερος είναι να σταθεροποιηθείς εκεί, να έχεις μια καλή αξία, καλή φήμη, κάτι που είναι πιο δύσκολο από το να μπεις. Το τρίτο είναι να κερδίσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα ή να οδηγήσεις για την Ferrari. Εγώ δεν κέρδισα κάποιον τίτλο, και στο τέλος δεν οδήγησα για την Ferrari, αλλά ήμουν πολύ κοντά».

 

Τέλος μίλησε για τον μακρύ δρόμο της αποκατάστασής του : «Η αποκατάστασή μου ήταν τόσο δύσκολη που για τους πρώτους 16-18 μήνες δεν πόναγα. Μαχόμουν και είχα εστιαστεί στην αποκατάσταση, και είχα μια δύσκολη περίοδο. Όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολα, καθώς η ελπίδα εξανεμιζόταν. Κάποιες φορές τα πράγματα πήγαιναν καλά, ενώ άλλες φορές τα χειρουργεία δεν πετύχαιναν και πήγαινα 6 μήνες πίσω. Ήταν πολύ δύσκολο που δεν θα έτρεχα στην F1, αλλά ήταν χειρότερο γιατί θα έτρεχα για την Ferrari», ενώ έκλεισε λέγοντας ότι το ράλι τον έκανε πιο ολοκληρωμένο οδηγό, αλλά πλήρωσε βαρύ τίμημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...