F1: Pole Position ο Daniel Ricciardo στο Μονακό

  • -
  • -

Ευκολο απόγευμα είχε ο Daniel Ricciardo ο οποίος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην μάχη για την pole position. O Max Verstappen ο οποίος θα είχε και αυτός μεγάλη ευκαιρία για την pole θα εκκινήσει τελευταίος καθώς είχε ατύχημα στα τρίτα ελεύθερα και έπρεπε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων. Οι Vettel και Hamilton θα εκκινησουν από τις θέσεις 2 και 3.

 

Στο πρώτο σκέλος πέρα από τον Verstappen εκτός έμειναν και οι Hartley, Ericsson, Stroll και Magnussen με την κίνηση να είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν.

 

 

Στο Q2 η Mercedes δοκίμασε μήπως και περάσει στο 3ο σκέλος με την μεσαία από τις 3 διαθέσιμες γόμες ώστε να έχει πλεονέκτημα, αλλά δεν δούλεψε και γύρισε στην πολύ μαλακή γομα για να κάνουν τους χρόνους τους. Μπροστά η Red Bull Racing με τον Ricciardo, ενώ και η McLaren πέρασε με τον Alonso, η Renault με τον Sainz και η Toro Rosso με τον Galsly στον «τελικό».

 

 

Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι ο Ricciardo και πάλι έκανε ρεκόρ γύρου μπαίνοντας στο 1:10. Ήταν 0.4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hamilton, Vettel, Raikkonen και Bottas. Φαινόταν ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με το ενδιαφέρον να εστιαζόταν πλέον στο εάν η Mercedes του Hamilton θα μπορούσε να παραμείνει μπροστά από τον Vettel. O Hamilton ήταν στο 0.451 πίσω από τον Ricciardo, o Vettel στο 0.453 και ο Raikkonen στο 0.456!!! Στην τελευταία τους προσπάθεια ο Vettel κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Vettel με τον Hamilton να βελτιώνει ναι μεν τον χρόνο του, αλλά να μην μπορεί να περάσει μπροστά. Την 10άδα έκλεισαν οι Raikkonen, Bottas, Ocon, Alonso, Sainz, Perez και Gasly.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...