F1: Η Ferrari στο όριο – ίσως και λίγο παραπάνω – των κανονισμών

  • -
  • -

Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ένα μονοθέσιο δείχνει ότι πάει πολύ καλά, οι αντίπαλοί του προσπαθούν να βρουν που έχουν παρανομήσει. Το μονοθέσιο που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο του ανταγωνισμού είναι αυτό της Ferrari.

 

Η Ιταλική ομάδα έκανε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό ξεκίνημα όμως ο ανταγωνισμός βρήκε κάποια στοιχεία τα οποία όπως αποδείχθηκαν δεν ακολουθούσαν το γράμμα του κανονισμού. Διαβάζοντας σχετικό άρθρο στο Auto Motor und Sport αναφέρεται ότι η Ferrari χρειάστηκε να απομακρύνει κατευθυντήρες ροής μπροστά από το πάτωμα, τον καθρέφτη που εμφανίστηκε στο HALO το τριήμερο της Βαρκελώνης, ενώ υπάρχει η εικασία ότι υπάρχει ξεχωριστό δοχείο λαδιού στον τομέα του turbo. Για το τελευταίο η FIA δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

 

Αυτό που κάνει πλέον τον κύκλο είναι ότι η Ferrari χρησιμοποιεί παραπάνω από τα επιτρεπτά 4 MJ ενέργειας στον γύρο κάτι που μπορεί να φέρει περί τους 20 ίππους σε κατάσταση προκριματικών. Μάλιστα η λύση που έχει βρει η Ιταλική ομάδα είναι τόσο περίπλοκη που οι ειδικοί της FIA ψάχνουν την άκρη του νήματος. Εικάζεται δε ότι αυτό το κόλπο το εφάρμοζε η Ferrari για τους αγώνες μέχρι και το Μπακού.

 

Πλέον ο ανταγωνισμός ζητά εξηγήσεις και απειλεί ότι θα ασκήσει έφεση για την νομιμότητα του μονοθεσίου της Ferrari στον επόμενο αγώνα του Μονακό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...