F1: Προσπάθησε να παραπλανήσει την Mercedes o Vettel

  • -
  • -

Μια πραγματική επική νίκη πήρε ο Sebastian Vettel στην έρημο του Μπαχρέιν. Ο οδηγός της Ferrari έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και μια εξαιρετική διαχείριση των ελαστικών του καταφέρνοντας να κερδίσει την Mercedes.

 

Στο «ψυχολογικό παιχνίδι» που έπαιξε προς το τέλος o Vettel προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την Mercedes : «Νομίζω 10 γύρους πριν από το τέλος ή κάτι τέτοιο, βγήκα στον ασύρματο και είπα ότι ‘όλα είναι υπο έλεγχο’. Αυτό ήταν ένα ψέμα και ήλπιζα ότι θα έλεγαν στον Valtteriνα κόψει ρυθμό και να προσέχει τον κινητήρα του και να τα παρατήσει. Αλλά δεν το έκαναν. Εάν έλεγα την αλήθεια, ότι είχα μεγάλο πρόβλημα με τα ελαστικά, θα του έλεγαν ότι έχει την πλήρη ισχύ του κινητήρα μέχρι το τέλος. Προφανώς και το πλάνο μου δεν δούλεψε, αλλά τουλάχιστον προσπάθησα»

 

Το πρόβλημα με τα ελαστικά το έγινε μεγάλο 10 γύρους πριν από το τέλος : «Δεν βελτιωνόντουσαν. Μου ήταν δύσκολο να κρατήσω το μονοθέσιο σε μια γραμμή, ειδικά στην στροφή 8, την 10, και να επιταχύνω μετά από αργές στροφές. Όταν τον είδα να μπαίνει σε DRS, σκεφτόμουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω έξυπνα την ενέργεια ώστε να την έχω διαθέσιμη σε όλη την ευθεία και δούλεψε»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...