F1: Βιομετρικά γάντια στην F1 το 2018

  • -
  • -

Μια από τις αθέατες αλλαγές για το 2018 θα είναι τα βιομετρικά γάντια των οδηγών. «Κάναμε την ερώτηση στους εαυτούς μας για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε την Ιατρική μας ομάδα και συνεπώς τους οδηγούς. Εξελίξαμε έναν αισθητήρα στο γάντι των οδηγών με τον οποίο θα μετράμε τις κρίσιμες παραμέτρους του και οι οποίες θα μεταδίδονται στο Ιατρικό αυτοκίνητο το οποίο θα πλησιάζει στο σημείο του ατυχήματος», είπε ο αναπληρωτής αγωνοδίκης Laurent Mekies στο Auto Bild Motorsport.

 

Το πάχος του αισθητήρα είναι 3 χιλιοστά και είναι συνυφασμένο στο σημείο της παλάμης είτε στον δείκτη του γαντιού και δεν καταλαβαίνει τίποτα ο οδηγός. Το δε βάρος του είναι μόλις 30 γραμμάρια. Οι μετρήσεις που θα παίρνονται είναι οι παλμοί, η συγκέντρωση οξυγόνου στο αίμα καθώς και η κινητικότητα του οδηγού. Έτσι όταν ο γιατρός βρεθεί στο σημείο του ατυχήματος θα έχει στην διάθεσή του κρίσιμα στοιχεία.

 

«Όταν ξέρεις εάν ο οδηγός κινείται και αναπνέει μπορείς να πάρεις τελείως διαφορετικές αποφάσεις. Πρέπει να μετακινηθεί το μονοθέσιο για να έχεις πρόσβαση στον οδηγό; Ή μπορείς να κάνεις πιο αργά τέτοιες κινήσεις;», είπε ο Mekies.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...