F1: Τρεις φορές έφθασε κοντά στο να πάει στην Ferrari o Adrian Newey

  • -
  • -

Για πολλούς ο Adrian Newey αποτελεί τον κορυφαίο σχεδιαστή μονοθεσίων στην ιστορία της F1. Σε όποια ομάδα και εάν έχει πάει έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τελευταίο το σερί των 4 πρωταθλημάτων με την ομάδα της Red Bull Racing.

 

Στο βιβλίο που εκδόθηκε ο Newey μίλησε για το ζήτημα ότι ποτέ δεν δούλεψε στην Ferrari. Είπε ότι τρείς ήταν οι φορές που βρέθηκε πολύ κοντά στο να μετακομίσει στην Ιταλική ομάδα. «Αρχικά όταν δούλευα στο Indycar και η Ferrari αποφάσισε να φτιάξει μονοθέσιο για το IndyCar μου πρόσφεραν την θέση του chief designer για το Project αλλά πίστευα ότι δεν ήταν η κατάλληλη κίνηση και την απέρριψα. Μετά πιο σοβαρή ήταν η πρόταση του Jean Todt που μου έδινε την θέση του τεχνικού διευθυντή το 1996. Τότε είχα προτάσεις από την Williams, την McLaren και την Ferrari. Το σκέφτηκα αρκετά, αλλά είχα νεαρή οικογένεια τότε και αποφάσισα να μείνω στην Μ Βρετανία», είπε μιλώντας στο Sky Sports. Εάν είχε αποδεχθεί τότε θα είχε αποκλειστεί η μετακίνηση του Ross Brawn στην Ferrari.

 

Όμως το 2014 ο Newey δέχθηκε μια πρόταση που όπως την χαρακτήρισε ήταν για “lifestyle σταρ σινεμά” και “γελοία μεγάλη”, με ποσό διπλάσιο από αυτό που έπαιρνε στην Red Bull Racing, ενώ υπήρχαν κουβέντες και με την Mercedes. «Ήταν εμφανές ότι η Renault ήταν σε μεγάλη απόσταση από την Mercedes ειδικά και σε κάποιο βαθμό από την Ferrari, με έλλειψη τελικού στόχου. Η Renault δεν ήταν διατεθειμένη να επενδύσει για να λύσει το πρόβλημα κάτι που ήταν απογοητευτικό και ανησυχητικό. Ήμουν σε δύσκολη θέση. Δεν ήθελα να φύγω από την Red Bull γιατί ένιωθα σαν το σπίτι μου και είχα εμπλακεί από την αρχή με τον Christian (Horner) για να χτίσουμε την ομάδα από την στάχτη της Jaguar στο σημείο που είναι σήμερα. Δεν ήθελα να φύγω και δεν ήθελα όμως να είμαι σε θέση που να δουλεύω με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη στο τμήμα κινητήρων. Ήταν μια πολύ πολύ δύσκολη απόφαση. Η Ferrari ήρθε με μια απίστευτη προσφορά, πολύ ελκυστική και μου προκάλεσε πολλές αυπνίες για να αποφασίσω τι να κάνω και με ποιον να πάω. Στο τέλος πίστεψα ότι θα ήταν λάθος να φύγω», είπε ο Newey.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...