F1: Στην pole position o Bottas στο Αμπου Ντάμπι

Οι δυο Mercedes πάλεψαν για την pole

  • -
  • -

Μάχη ανάμεσα στις δυο Mercedes ήταν τα σημερινά προκριματικά. Οι Hamilton και Bottas ήταν μια κλάση μόνοι τους και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα από τον ανταγωνισμό, με τον αγώνα αύριο να είναι άλλη ιστορία.

 

Η μάχη για την αποφυγή της πρόωρης εγκατάλειψης στο Q1 είχε δράση μέχρι και αφού είχε πέσει η καρό σημαία. O Lance Stroll κατάφερε να μπει τελικά στην πολυπόθητη 15άδα με την τελευταία του προσπάθεια, ενώ εκτός έμειναν οι Grosjean, Gasly, Wehrlein, Ericsson και Hartley. Δεν υπήρχε καμία έκπληξη σε αυτό. Μπροστά οι δυο Mercedes έδειχναν ότι δεν θα έχαναν αυτή την pole position

 

 

Στο Q2 είχαμε την εκπληκτική εμφάνιση του Massa ο οποίος στα τελευταία προκριματικά της καριέρας του κατάφερε να μπει στο Q3 με πολύ καλύτερη απόδοση από τον teammate του Lance Stroll. Μπροστά η κατάσταση είχε μείνει στις δυο Mercedes, να τις ακολουθούν οι δυο Ferrari και οι δυο Red Bull Racing, Εκτός «τελικού» έμειναν οι Alonso, Sainz, Vandoorne, Magnussen και Stroll.

 

 

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος η μάχη για την pole position ήταν ανάμεσα στις δυο Mercedes. Νικητής ήταν τελικά ο Valtteri Bottas ο οποίος κέρδισε τον Lewis Hamilton με διαφορά 0.172 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήρθε ο Sebastian Vettel. Το αποτέλεσμα των προκριματικών:

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...