F1: Δικαίως τιμωρήθηκε ο Verstappen

  • -
  • -

Κάποια πράγματα δεν μας αρέσουν όταν τα βλέπουμε. Σίγουρα το προσπέρασμα του Verstappen πάνω στον Raikkonen ήταν από τα highlight του αγώνα, όμως βλέποντας και πάλι τις επαναλήψεις είναι σαφές ότι ο νεαρός Ολλανδός βγήκε εκτός πίστας και κέρδισε το πλεονέκτημα.

 

Ο αγωνιστικός κανονισμός στο εδάφιο 27.3 αναφέρει : «Οι οδηγοί πρέπει να καταβάλλουν κάθε εύλογη προσπάθεια για να χρησιμοποιούν την πίστα ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να την αφήνουν επίτηδες χωρίς λόγο για να το δικαιολογεί. Οι οδηγοί θα κριθούν ότι άφησαν την πίστα εάν κανένα τμήμα του μονοθεσίου δεν είναι σε επαφή με αυτή, και για την αποφυγή αμφιβολιών, οποιαδήποτε λευκή γραμμή ορίζει τα όρια της πίστας και θεωρείται μέρος αυτής, ενώ τα κράσπεδα δεν είναι. Εάν κάποιο μονοθέσιο αφήσει την πίστα μπορεί να επανέλθει, παρόλα αυτά με τρόπο που θα είναι ασφαλής και χωρίς να αποσπάσει διαρκές πλεονέκτημα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια των αγωνοδικών να δώσει πίσω ο οδηγός πίσω το πλεονέκτημα που κέρδισε αφήνοντας την πίστα»

 

Βλέποντας και πάλι τα replay είναι εμφανές ότι ο Verstappen αποφασίζει να παραμείνει δίπλα στον Raikkonen, όμως με μια απότομη δεξιά κίνηση επιλέγει να «βγει εκτός πίστας» και κερδίζει ένα μόνιμο πλεονέκτημα, περνώντας τον Φιλανδό οδηγό της Ferrari. Σε άλλες περιπτώσεις που οδηγοί βγήκαν εκτός πίστας, είτε έδωσαν πίσω τη θέση, είτε δεν κέρδισαν καν θέση.

 

Είναι δίκαιος ο κανονισμός για τα όρια της πίστας; Αυτή είναι άλλη κουβέντα, αλλά από την στιγμή που ο κανονισμός υπάρχει πρέπει να τον ακολουθούν όλοι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...