F1: Η McLaren θα σκεφτόταν να φτιάξει δικό της κινητήρα

  • -
  • -

Η McLaren λέει ότι θα σκεφτόταν την πιθανότητα να φτιάξει τον δικό της F1 κινητήρα εάν το κόστος για κάτι τέτοιο μειωθεί δραματικά μέχρι το 2021 που θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Monza, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Zak Brown, είπε ότι υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να ανοίξουν μακροπρόθεσμα. «Μας ενδιαφέρει να δούμε ποια θα είναι η νέα μορφή στους κανονισμούς κινητήρων το 2021, και εάν θα σκεφτούμε να φτιάξουμε τον δικό μας κινητήρα ή άλλοι θα έρθουν με τους νέους κανονισμούς. Έτσι αυτή τη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα επόμενα 3 χρόνια και όταν τελειώσουμε με αυτό, τότε ναι, σίγουρα θα πρέπει να το δούμε. Πιστεύω ότι το τοπίο στην F1 θα αλλάξει με την καλή έννοια από το 21 και μετά, με όριο στο κόστος, δικαιότερη διανομή κερδών και τους νεους κανόνες για τους κινητήρες. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», σχολίασε.

 

Βέβαια η McLaren δεν έχει φτιάξει στο παρελθόν κινητήρα και χρειάζεται καλή προετοιμασία, και κατανομή κόστους. «Θα θέλαμε να είμαστε σε φάση να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο, ανταγωνιστικό κινητήρα, και όχι κάποιον έτσι απλά. Οι κατασκευαστές είναι καταπληκτικοί και τους αγκαλιάζουμε. Αλλά θα ήταν υγιές εάν, όπως στο παρελθόν, υπήρχε ένας ανεξάρτητος προμηθευτής και τον οποίο θα επέλεγαν οι ομάδες και θα ήταν ανταγωνιστικός. Είναι το κλειδί. Τελευταία ήταν η Cosworth και στο τέλος δεν ήταν ανταγωνιστικοί. Δεν δουλεύει εάν δεν είναι ανταγωνιστικός», τόνισε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...