F1: Πλησιάζει το διαζύγιο McLaren και Honda

Η Toro Rosso κλειδί στην υπόθεση

  • -
  • -
Μεγάλης σημασίας αποδεικνύεται ότι είναι το Ιταλικό GP για το μέλλον της Honda στην F1. Η McLaren πιέζει με όλα τα μέσα να πάρει κινητήρες Renault για το 2018, προσπαθώντας να πείσει την Honda να πάει στην Toro Rossο, προμηθεύοντας ταυτόχρονα κιβώτια στην Ιταλική ομάδα και πείθοντας τον Fernando Alonso να παραμείνει στην Βρετανική ομάδα. Περίπλοκο; Αυτό είναι το σενάριο που πρέπει να παίξει.
Η Honda δεν μπόρεσε να πείσει την McLaren ότι μπορεί να φέρει αυτά που υπόσχεται και η Βρετανική ομάδα στέρεψε από υπομονή, το ίδιο και ο Fernando Alonso. Κάθε προμηθευτής κινητήρα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει 3 ομάδες. Η Renault αυτή τη στιγμή, εκτός από την εργοστασιακή της ομάδα, δίνει στην Red Bull Racing και την Toro Rosso. Εάν πειστεί η Honda να πάει στην Toro Rosso και να δώσει και τα λεφτά που ζητά η Ιταλική ομάδα, τότε παίρνοντας και κιβώτια από την McLaren η συμφωνία μπορεί να κλείσει. H θέση της Honda είναι ότι θέλει να παραμείνει με την McLaren και να μην πάει στην Toro Rosso, αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το σενάριο να μείνει η Honda χωρίς ομάδα είναι κάτι που κανένας, κυρίως οι ιδιοκτήτες, δεν θέλουν να γίνει.
Αυτό το σενάριο είναι win win για όλους. Η McLaren θα είναι πιο ανταγωνιστική, η Toro Rosso θα πάρει λεφτά, και ο Fernando Alonso θα παραμείνει στην F1 με την McLaren. Ότι και να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί τα μονοθέσια για το 2018 μπαίνουν σε τελική φάση σχεδίασης. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...