F1: Την πρώτη του νίκη στην F1 πήρε ο Valtteri Bottas!

  • -
  • -

Έναν εκπληκτικό αγώνα είδαμε σήμερα το απόγευμα, έχοντας μεγάλο νικητή τον Valtteri Bottas και τις δυο Ferrari να ανεβαίνουν στις άλλες δυο θέσεις στο βάθρο. Ήταν η πρώτη νίκη για τον Φιλανδό στην F1.

 

Το στοίχημα στην εκκίνηση ήταν να κρατήσουν οι Ferrari τις θέσεις τους μέχρι την 2η στροφή. Η Mercedes έχει μια δυνατή χαρτογράφηση στους κινητήρες και η μεγάλη ευθεια μέχρι την πρώτη στροφή θα έγινε μάχη. Η Pirelli έδινε αγώνα με ένα στοπ και τον γύρο 26 να είναι ο κρίσιμος για τα στοπ.

 

Ο αγώνας για τον Fernando Alonso σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει. Στο τέλος του γύρου σχηματισμού η McLaren Honda σταμάτησε και ο Ισπανός πήρε τον δρόμο για τα πιτ.

 

 

Με την εκκίνηση ο Bottas κατάφερε να περάσει τις δυο Ferrari σε μια κίνηση που ήθελαν πολύ στην Mercedes. Οι Vettel και Raikkonen έμειναν στις θέσεις 2 και 3 με τον Hamilton να παραμένει 4ος. Όμως o Grosjean με την Haas προσπάθησε πολύ να περάσει τον Palmer και οι δυο τους συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

 

 

 

Η επόμενη εγκατάλειψη ήρθε στον 6ο γύρο με τον Ricciardo ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα πίσω φρένα.

 

 

Στον 19ο γύρο η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Στον 22ο γύρο οι πρώτοι μπήκαν για αλλαγή ελαστικών, την στιγμή που οι πρωτοπόροι έμεναν έξω. Η μάχη ήταν στην στρατηγική και πόσο θα κρατούσαν τα ελαστικά τους. Πρώτος έκανε την κίνηση ο Bottas στον 27ο γύρο. Πόσο θα έμεναν έξω οι Ferrari; Στον 30ο γύρο μπήκε ο Raikkonen, ενώ ο Vettel ήταν κολλημένος πίσω από τον Stroll. H Mercedes αποφάσισε να φέρει τον Hamilton στον 31ο γύρο και ο Vettel έμενε έξω. H Ferrari είχε αποφασίσει να κρατήσει τον Vettel για ώρα ακόμα έξω ώστε να προσπαθήσει να τον φέρει σε φάση ώστε να χτυπήσει στο τέλος τον αγώνα.

 

Η ώρα του Vettel ήρθε στον γύρο 35, και όταν βγήκε ήταν λίγο μπροστά από τον Raikkonen. Σε εκείνο το σημείο ο Bottas ήταν 4.5 μπροστά από τον Vettel και αυτός ήταν 3.5 μπροστά από τον Raikkonen. Όσο για τον Hamilton, αυτός ήταν 14.4 πίσω από τον Raikkonen.

 

Ο αγώνας πήγαινε για μάχη στο τέλος με τον Vettel να έχει ελαστικά τα οποία ήταν 7 γύρων πιο φρέσκα και θα μπορούσε να πιέσει. Ένα λάθος του Bottas μείωσε την διαφορά του αποτ τον Vettel και στο τέλος του αγώνα τον έφερε στο 1.3 από τον Bottas. Λίγο πριν μπει στην ζώνη DRS. Ο Bottas όμως ήταν αποφασισμένος να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην F1.

 

 

Το γεγονός ότι ο Vettel ήταν σε DRS στους 2 τελευταίους γύρους έδινε απίστευτο ενδιαφέρον. Στην πρώτη προσπάθεια του ο Γερμανός δεν τα κατάφερε. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Βottas είχε και αυτός DRS επειδή μπήκε ο Massa ανάμεσά τους.

 

Ο Bottas ήταν αυτός που χαμογέλασε καθώς πήρε την πρώτη του νίκη στην F1!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...