F1: Ο Ron Dennis δεν είναι πια στην ηγεσία της McLaren

  • -
  • -

Μετά από μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της McLaren, ο Ron Dennis πήρε επίσημα άδεια αφήνοντας την θέση του Προέδρου και του CEO του ομίλου McLaren. Ο Ron Dennis θα κρατάει το 25% των μετοχών αλλά πλέον δεν θα κατέχει κάποια θέση μέσα στην εταιρία.

 

Οι άλλοι δυο μεγάλοι παίχτες είναι το επενδυτικό fund Mumtalakat από το Μπαχρέιν που έχει το 50% και ο Mansour Ojjeh που έχει ένα 25%. Οι δυο αυτοί συμμάχησαν και αφού στήριξαν την απόφασή τους ότι ο τρόπος διοίκησης ήταν πολύ αυταρχικός για να δουλέψουν μαζί του ψήφισαν την αναγκαστική τοποθέτησή του σε άδεια. Ο Ron Dennis σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε στους μετόχους λέγοντας ότι ο τρόπος διοίκησής του ήταν πάντα αυτός και ότι βοήθησε την εταιρία στον μέγιστο βαθμό.

 

Το τι θα γίνει είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες καθώς επίσημα η McLaren ανακοίνωσε ότι αναζητά CEO. Υπάρχουν πολλά ονόματα στο τραπέζι κε επικρατέστερο αυτό του Zak Brown ο οποίος έχει και πρόταση από την Liberty Media που βρίσκεται στην διαδικασία εξαγοράς της F1 για σημαντικό ρόλο εκεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...