F1: Κέρδισε ο Hamilton στο Μεξικό

  • -
  • -

Με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton και τους Rosberg και Verstappen να ανεβαίνουν στο βάθρο ολοκληρώθηκε το Μεξικάνικο GP. Η πίεση στους Hamilton και Rosberg ήταν εμφανής κυρίως στην πρώτη στροφή.

 

Ο Hamilton έχασε τα φρένα και έκοψε μέσα από το γρασίδι, ο Rosberg έδωσε μάχη ρόδα με ρόδα με τον Verstappen την οποία έχασε και έκοψε και αυτός την στροφή χωρίς να του επιβληθεί ποινή μετά από έρευνα των αγωνοδικών.

 

 

Οι Wehrlein και Ericsson είχαν την δική τους μάχη με την Manor τελικά να βγαίνει εκτός αγώνα

 

 

Τα ριπλει έδειξαν τελικά ότι ο Gutierrez έπεσε πάνω στον Wehrlein ο οποίος έπεσε πάνω στην Sauber

 

 

Το εναέριο πλάνο μας έδινε καλύτερα την κατάσταση στην 1η στροφή

 

 

 

Μετά από το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, εμφανίστηκε το κανονικό και έτσι οι διαφορές μειώθηκαν.

 

Η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Στην συνέχεια οι μάχες είχαν εστιαστεί σε δυο σημεία

 

Ο Rosberg ποτέ δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από τον Verstappen ο οποίος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του έφερνε πονοκέφαλο και η άλλη μάχη ήταν ανάμεσα στους Perez και Massa σε μια μάχη για την 10η θέση αλλα με μεγάλη σημασία

 

Εχοντας συμπληρώσει τα δυο του στοπ, οι περισσότεροι τουλάχιστον, η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Η μεσαία γόμα άντεχε πάρα πολύ και ήταν η επιλογή για το μέσο του αγώνα.

 

Το δράμα παραλίγο να έρθει στον 50ο γύρο όταν ο Verstappen είχε κλείσει την διαφορά από τον Rosberg ο οποίος προσπάθησε να περάσει ένα πιο αργό μονοθέσιο, έχασε την φόρα, ο οδηγός της Red Bull Racing «βούτηξε» για να πάρει την θέση, αλλά δεν τα κατάφερε

 

 

Πηγαίνοντας προς το τέλος του αγώνα και με το δεδομένο ότι η «ποινή» για ένα πιτ στοπ ήταν τα 22 δευτερόλεπτα κανένας δεν έκανε την κίνηση για να μπει μέσα. Όλοι κρατούσαν την κατάσταση συντηρητικά. Ο Ricciardo μπήκε για να βάλει την μαλακή γόμα και άρχισε να κυνηγάει τους πρωτοπόρους. Ο Vettel είχε πλησιάσει πολύ κοντά τον Verstappen και προσπάθησε να τον περάσει.

 

Ο Verstappen έχασε τα φρένα και έκοψε από το γρασίδι, την στιγμή που ο Vettel ήταν πολύ κοντά του. Ο Verstappen πήρε οδηγία να αφήσει τον Vettel να περάσει την οποία όμως δεν υπάκουσε. Ο Ricciardo κατάφερε να κολλήσει πίσω από τον Vettel και έτσι το τραινάκι Verstappen, Vettel και Ricciardo μας έδωσε το θέαμα στους τελευταίους γύρους.

 

 

Τελικά την στιγμή που έπεφτε η καρό σημαία ο Hamilton περνούσε πρώτος, μπροστά από τους Rosberg, Verstappen και τους Vettel και Ricciardo να περιμένουν να δουν εάν θα άλλαζε κάτι μετά από τον έλεγχο των αγωνοδικών.

 

Ο Verstappen τελικά πήρε 5 δευτερόλεπτα ποινή και ο Verstappen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την διαδικασία απονομής και να πάρει ο Vettel την θέση του!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...